Fortinet lanceert nieuwe netwerkfirewall FortiGate 4200F

De FortiGate 4200F biedt tien keer snellere prestaties dan concurrerende modellen, snellere interne segmentatie en schaalbare ondersteuning voor telewerkers

| Fortinet | 6 min | 11 mei 2020 13:01
Afbeelding: De FortiGate 4200F netwerkfirewall | Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert een netwerkfirewall met brancheleidende prestaties. De FortiGate 4200F wordt ondersteund door de zevende generatie netwerkprocessor van Fortinet (NP7) en helpt datacenters van grote ondernemingen aan drastische verbeteringen van de snelheid, schaalbaarheid en het prestatievermogen. De 4200F combineert de krachtigst mogelijke prestaties en hoogst mogelijke schaalbaarheid om tegemoet te komen aan de enorme capaciteits- en prestatievereisten van bedrijfskritische processen en digitale innovatie.

Voor bedrijven is het belangrijk dat zij hun netwerkbeveiliging in mum van tijd kunnen aanpassen naar aanleiding van nieuwe omstandigheden. Of het nu gaat om het bieden van ondersteuning voor digitale innovatie of een plotseling thuiswerkend personeelsbestand, prestatievermogen en schaalbaarheid zijn de sleutels tot succes. Helaas bieden de meeste beveiligingsoplossingen simpelweg niet de benodigde snelheid en schaalbaarheid tegen een prijs die bedrijven zich kunnen veroorloven. De reden hiervoor is dat leveranciers van beveiligingsoplossingen simpelweg niet hebben geïnvesteerd in technologie die op kostenefficiënte wijze tegemoetkomt aan de eisen van de moderne digitale werkplek. Dit dwingt bedrijven om gebruik te maken van beveiligingsoplossingen die nauwelijks ruimte bieden voor het opvoeren van de prestaties. Als er vervolgens een kritieke gebeurtenis plaatsvindt of de markt om digitale innovatie vraagt, groeien hun firewalls uit tot een bottleneck in plaats van een pijler van de bedrijfsvoering.

Om bedrijven te helpen aan een beveiligingsoplossing die qua prestatievermogen en schaalbaarheid mee kan groeien met moderne datacenters introduceert Fortinet de hoogwaardige netwerkfirewall FortiGate 4200F. Deze kerncomponent van de Fortinet Security Fabrice is speciaal ontwikkeld met het oog op een innovatieve, door beveiliging aangestuurde netwerkaanpak. De FortiGate 4200F biedt hardwareversnelling op basis van de zevende generatie van de netwerkprocessor (NP7) van Fortinet. De firewall biedt 5 tot 15 keer betere Security Compute Ratings* dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten. Hieronder volgt een vergelijkend overzicht van de prestaties van de FortiGate 4200F en die van andere firewalls uit het topsegment:
 
Specification  Fortinet
FortiGate 4201F
Industry
Average
Security Compute Rating Palo Alto Networks
PA-5260
Check Point
Security Gateway
SG-26000
Cisco Firepower
FPR-4125
Juniper
SRX54002
Firewall  800Gbps? 96Gbps 8x 64Gbps 106Gbps 80Gbps 135Gbps
IPsec VPN  280Gbps 28Gbps 10x 27Gbps 40Gbps 14Gbps 30Gbps
SSL Inspection?  38Gbps 8Gbps 5x N/A N/A 8Gbps N/A
Concurrent Sessions  400M1 28M 14x 32M 10M 25M 45M
Connections Per Second  8M1 529k 15x 450k 550k 265k 850k

* De Security Compute Rating is een benchmark (vermenigvuldigingsfactor) die de prestaties van de op een ASIC gebaseerde next-generation Fortigate-firewall van Fortinet afzet tegen het branchegemiddelde voor concurrerende producten in dezelfde prijscategorie die gebruikmaken van generieke CPU’s.
1 Kan worden geactiveerd met een optionele functielicensie
2 SRX5400E-B1-AC, normale modus


Uit deze cijfers blijkt dat de FortiGate 4200F ultrasnelle firewallprestaties naar het netwerk brengt. Dit wordt aangevuld met snellere interne segmentatie en optimaal schaalbare functionaliteit voor thuiswerken. Bedrijven kunnen daarmee de rand van het datacenternetwerk en het core network beveiligen op basis van diverse toepassingsscenario’s.

Grootzakelijke firewallprestaties

De firewall is geschikt voor bedrijven in diverse verticale markten, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs, geavanceerd onderzoek en e-commerce. Voorbeelden van toepassingsscenario’s voor de FortiGate 4200F zijn onder meer:
 
  • Financiële dienstverleners die op grote schaal toegang op afstand willen bieden: In deze voortdurend veranderende wereld zetten organisaties in alle sectoren steeds meer in op thuiswerken, zodat ze bedrijfsprocessen in noodgevallen snel kunnen hervatten. Hoe sneller zij dit doen, hoe beter de productiviteit. De FortiGate 4200F biedt de hoogste Security Compute Rating (10x) voor de inspectie van IPsec-verkeer en stelt organisaties in staat om op veilige wijze voor bedrijfscontinuïteit te zorgen.
  • Energie- en productiebedrijven die grip willen krijgen op interne beveiligingsrisico’s: Met het oog op het dynamische bedreigingslandschap is het reduceren van het aanvalsoppervlak van cruciaal belang voor het beschermen van bedrijfskritische applicaties en vitale infrastructuren. Het bieden van betrouwbare toegang tot applicaties en waarborgen van compliance vraagt om grootschalige segmentatie. Met een Security Compute Rating van 5x voor de inspectie van SSL-verkeer (met inbegrip van TLS 1.3) biedt de FortiGate 4200F de beste prijs-prestatieverhouding op de markt.
  • E-commercebedrijven die te maken hebben met verkeerspieken: De mogelijkheid on ondersteuning te bieden voor tientallen miljoenen gebruikersverbindingen per seconde is onontbeerlijk voor grote e-commercebedrijven. Met een Security Compute Rating van 15x voor het aantal verbindingen per seconde biedt de FortiGate 4200F krachtig presterende beveiliging zonder concessies te doen aan de gebruikservaring.
  • Farmaceutische onderzoeksbedrijven, olie- en aardgasmaatschappijen en overheidsinstellingen met behoefte aan ondersteuning voor elephant flows: Moderne datacenters hebben de grootste moeite met de veilige overdracht van elephant flows. Dit zijn enorme datasets (zoals bestanden met een omvang van 1 TB). Dit is nodig voor onderzoek op het scherpst van de snede, zoals simulaties op basis van AI en machine learning. De FortiGate 4200F maakt een snelle overdracht van grote datasets mogelijk door ondersteuning te bieden voor meerdere gelijktijdige elephant flows van 100 Gbps.
  • Cloud providers en grote ondernemingen die massaal schaalbare virtuele netwerken willen segmenteren: Traditionele beveiligingsproducten die gebruikmaken van Virtual Extension LAN (VXLAN)-software gaan mank onder een gering prestatievermogen en hoge latency. Hierdoor wordt de time-to-service langer. De FortiGate 4200F zorgt met hardwareversnelde VXLAN-functionaliteit voor veilige en pijlsnelle communicatie, zonder nadelige gevolgen voor de netwerkprestaties.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet

“De gebrekkige prestaties en schaalbaarheid van geïntegreerde firewall- en VPN-oplossingen hebben de afgelopen weken voor problemen gezorgd bij bedrijven die veilig op thuiswerken wilden overstappen. Traditionele firewalls bieden geen schaalbare ondersteuning voor meerdere toepassingsscenario’s. Bedrijven worden daardoor gedwongen om hun appliances te upgraden of vervangen. De FortiGate 4200F wordt van kracht voorzien door de zevende generatie van onze netwerkprocessor (NP7) en biedt tien keer snellere firewallprestaties tegen dezelfde prijs. De firewall stelt daarmee een nieuwe norm op het gebied van netwerkbeveiliging. Dankzij ons vermogen om de krachtigst presterende firewalls op de markt af te leveren kunnen klanten hun netwerkbeveiliging boven hun verwachting opschalen tegen dezelfde prijs als die van concurrerende producten, en in sommige gevallen zelfs tegen een lagere prijs. Hoe het ook zij, onze klanten gaan erop vooruit.”

“Fortinet verbetert zijn aanbod van zakelijke firewalls uit de FortiGate-reeks voortdurend. Dit zorgt voor de hoge prestatie- en efficiëntiescores en kostenefficiëntie die klanten van Fortinet verwachten. Deze firewalls zijn niet zomaar een beveiligingsproduct. Het zijn geïntegreerde oplossingen die deel uitmaken van een uitgebreide security fabric. Dit is een beveiligingsplatform dat elke keer opnieuw goed scoort tijdens onze Advanced Technology Center (ATC)-tests. Fortinet is daarmee een inkopper voor bedrijven. Dit biedt ons de kans om zakelijke klanten te voorzien van de beste beveiligingsoplossingen in hun soort.” - Mike McGlynn, vice president Global Security bij WWT

“Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan datacenter-firewalls die krachtige prestaties combineren met optimale schaalbaarheid. Bij sommige hyperscale datacenters groeien firewalls uit tot een bottleneck. Fortinet biedt met de FortiGate 4200F een hardwareversnelde, krachtig presterende oplossing die ondersteuning biedt voor zakelijke toepassingsscenario’s die maar weinig andere leveranciers weten te bieden. Dan valt te denken aan ondersteuning van meerdere elephant flows van 100 Gbps, hardwareversnelde VXLAN-terminering voor netwerksegmentatie en ondersteuning voor maar liefst 8 miljoen verbindingen per seconde. De prijs-prestatieverhouding van Fortinet en zijn vermogen om ondersteuning te bieden voor een breed scala aan toepassingsscenario’s zijn wat het bedrijf van de concurrentie onderscheidt.” - Zeus Kerravala, oprichter van en eerste analist van ZK Research

Aanvullende informatie

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.