Aramark kiest voor toekomstbestendigheid met ERP van Unit4

| Unit4 | 3 min | 12 mei 2020 12:12
Gewaardeerd
Copyright: Unit4
Aramark, een Amerikaanse dienstverlener op het gebied van voedsel, facilitair management en bedrijfskleding, heeft na een uitvoerig selectieproces gekozen voor Unit4 Enterprise Resource Planning (voorheen bekend als Unit4 Business World) als ERP-pakket. Unit4 ERP is een geïntegreerd systeem dat de verbinding maakt tussen verschillende operationele domeinen van een bedrijf, waaronder inkoop, verkoop, HR en finance. De software van Unit4 is specifiek inzetbaar voor dienstverlenende organisaties. Naar verwachting wordt het volledige pakket dit jaar geïmplementeerd.

Aramark zocht naar een nieuw ERP-systeem om te voldoen aan de huidige behoefte van de organisatie. Het huidige, verouderde systeem vergt veel handmatige en dubbele invoer van informatie. Dit is inefficiënt en lijdt onvermijdelijk tot fouten. Ook het realiseren van rapporten kost daarom meer tijd dan nodig is. “We willen meer flexibiliteit om in te spelen op specifieke vragen vanuit onze afdelingen”, vertelt Bruno Beldars, Accounting Manager bij Aramark. “Het huidige systeem past daarnaast niet meer bij de snelheid van onze klanten, en de snelheid waarmee wij zelf vooruit willen.”

Persoonlijk en professioneel

Wat onder andere de doorslag gaf in de keuze voor Unit4 ERP, was de persoonlijke en professionele aanpak vanuit Unit4. “Natuurlijk gaat het erom dat het ERP-systeem volledig voldoet aan onze wensen. Maar de mensen van Unit4 hebben het verschil gemaakt dankzij hun professionaliteit en persoonlijke aandacht. Vanaf het eerste moment was er een hele goede match tussen de culturen van beide organisaties, en dat is een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project”, zegt Didier Tensi, CFO bij Aramark.

Toekomstbestendig

Na de implementatie van Unit4 ERP kan Aramark de efficiëntie binnen de verschillende afdelingen verhogen. Doordat de invoer van data geautomatiseerd wordt, is er minder handmatig werk vereist. Hierdoor houden de werknemers meer tijd over voor taken met een hoge toegevoegde waarde. Daarnaast wordt het aantal satellietsystemen drastisch verminderd door het geïntegreerde financiële systeem, waardoor er een overzichtelijk applicatielandschap ontstaat. Uiteindelijk heeft de finance-afdeling meer inzicht dankzij real-time informatie. “Zo kan de finance-afdeling van Aramark proactief schakelen en de business nog beter bedienen”, vertelt Jérôme de Waele, Sales Consultant bij Unit4.

Bewezen aanpak

Voor de implementatie wordt gebruik gemaakt van ‘industry best practices’. Dat wil zeggen dat Aramark vertrouwt op de ervaring van Unit4 in de dienstensector. Het voordeel van deze aanpak is dat er een snellere implementatie wordt gerealiseerd en er meer gestandaardiseerde processen ontstaan. “Wij helpen bij dit proces van begin tot eind zodat we niet alleen de leverancier zijn van de software. Zie het als het bouwen van een huis: je kunt kiezen om zelf een volledig nieuw ontwerp te maken, of je neemt er een bewezen plan bij. Wij hebben dat plan met Aramark uitvoerig doorgenomen en uiteindelijk kunnen we nu efficiënter implementeren. We zijn dan ook erg trots op deze mooie samenwerking”, vertelt Jérôme de Waele.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Unit4ERP

Over Unit4

De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.