Helft Limburgse bedrijven heeft te weinig mankracht voor innovatie

| Conclusion | 2 min | 12 mei 2020 12:23
Copyright: Conclusion Zuyd
Hét struikelblok voor innovatie is voor Limburgse bedrijven het gebrek aan voldoende mankracht. Bijna de helft van de bedrijven (43%) noemt dit als de voornaamste reden dat innovatie niet of niet goed van de grond komt. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion Zuyd onder 148 Limburgse bedrijven met minimaal 10 fte.

Naast een tekort aan personeel, geeft bijna 1 op de 4 bedrijven (23%) aan dat er simpelweg geen urgentie is om te innoveren, terwijl er volgens 22 procent momenteel onvoldoende kennis aanwezig is binnen de organisatie. 17 procent houdt het op te weinig budget. Aanzienlijk minder respondenten noemen een gebrek aan motivatie en de afwezigheid van innovatie op de agenda van de directie als reden (beide 11%). 

Rol van de directie

Het onderzoek zoomt ook in op de rol van de directie en het hoger management bij innovatie. 58 procent van de respondenten geeft aan dat de top van het bedrijf openstaat voor innovaties vanaf de werkvloer. Volgens ruim 1 op de 3 respondenten (36%) is dat in de eigen organisatie echter níet het geval. Ondanks dat geeft maar liefst 80 procent van de respondenten aan dat innovaties binnen de eigen organisatie worden gestimuleerd.

Marco Bosma, directeur bij Conclusion Zuyd: “De onderzoekscijfers geven aan dat het grootste deel van de bedrijven pro innovatie is. Het wordt gestimuleerd én het staat op de agenda van de directie. Ik ervaar dit zelf ook in de markt, maar het doet me goed dit bevestigd te zien in ons onderzoek. Helemaal nu veel bedrijven in zwaar weer verkeren of mogelijk kunnen gaan verkeren door de coronacrisis, is het essentieel om onze Limburgse koppen boven het maaiveld uit te blijven steken. Met een oud businessmodel red je het niet, vooral niet in deze tijden. De roep om digitalisering en vernieuwing is sinds maart dit jaar alleen maar groter geworden. Ik heb veel zin om met alle intelligente bedrijven die Limburg rijk is, het verschil te gaan maken in de toekomst.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Conclusion

Over Conclusion

Conclusion is de naam van ons unieke ecosysteem. Een ecosysteem op het vlak van Business Transformatie en IT Services. We zijn er voor startups, groeiers en gevestigde namen: we initiëren, faciliteren, ontwikkelen, onderhouden en innoveren. En dat op continue basis, want de wereld verandert voortdurend. Digitale Transformatie zit in onze genen. Net als aandacht voor het menselijke. Want IT gaat ook om draagvlak. Zo zijn we dagelijks bezig met problemen op te lossen voor onze klanten en nieuwe kansen samen te verzilveren.
Meer over Conclusion

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.