Rubrik kondigt nieuwe features in Polaris Data Management Platform aan

| Rubrik | 3 min | 12 mei 2020 15:11
Afbeelding: Transform Backup Data into a Business Asset | Copyright: Rubrik
Rubrik, leverancier van Multi-Cloud Data Control oplossingen, heeft tijdens Rubrik FORWARD Digital Summit, het grootste virtuele event voor cloud datamanagement professionals, nieuwe features voor zijn Polaris Data Management Platform aangekondigd.

“Elke industrie en organisatie wordt momenteel geconfronteerd met een explosieve groei van data. Rubrik helpt organisaties hun back-up data te gebruiken om een aantal van de grootste zakelijke uitdagingen van dit moment aan te pakken. Denk hierbij onder andere aan het reageren op cyberattacks en het voorblijven van de regelgeving op het gebied van data en privacy. Organisaties die nu focussen op hun data hebben een belangrijk concurrentievoordeel in handen”, aldus Bipul Sinha, CEO en medeoprichter van Rubrik.

De explosieve datagroei, als gevolg van de stijging van het aantal apparaten, het toegenomen softwaregebruik en het gebruik van de cloud, dwingt organisaties om hun datastrategie te herzien. Dit zodat zij risico’s effectief kunnen beheren en nog belangrijker, data kunnen gebruiken als strategisch onderscheidende factor. Uit onderzoek van IDC blijkt dat 46 procent van de organisaties minder dan de helft van de potentiele waarde van hun data benut, als gevolg van tekortkomingen op het gebied van databeheer. Het onderzoek toont daarnaast aan dat organisaties met formele processen voor de inzet van data als concurrentievoordeel acht keer zo snel groeien en hun winstgevendheid verdubbelen in vergelijking met branchegenoten die dat niet doen.

Om organisaties te transformeren in Data-Forward Enterprises die meer waarde uit hun data halen, biedt Rubrik het Polaris Data Management Platform. Een oplossing die helpt om de beschikbaarheid van applicaties te vereenvoudigen, snel te herstellen van ransomware en gevoelige datarisico’s te beheren zonder dat er een extra infrastructuur nodig is.

“We helpen bedrijven om hun metadata te benutten en te beheren om hun datawaarde te maximaliseren. Daarnaast blijven we onze data management applicaties uitbreiden om meer bedrijfskritische oplossing te leveren door middel van data operators”, aldus Arvind Nithrakashyap, CTO en medeoprichter bij Rubrik

Tijdens FORWARD Digital Summit kondigde Rubrik diverse nieuwe features voor Polaris Data Management Platform aan, waaronder:
  • Polaris Google Cloud Platform (GCP) bescherming
    Rubrik introduceert enterprise-grade gegevensbescherming van Google Compute Virtual Machines (VM’s), wat over dezelfde vereenvoudigde aanpak beschikt die wordt gebruikt om AWS en Azure workloads te beschermen. Polaris GCP wordt geleverd als een aanvullende service van Rubrik, waardoor er geen extra infrastructuur, complexe implementatie en doorlopend onderhoud nodig is. Het ontwikkelen van beleid kan eenvoudig worden geschaald over honderden GCP-projecten en regio’s, waardoor het gemakkelijk is de levenscyclus van databeheer te automatiseren en tegelijkertijd routinematige back-up taken te elimineren.
  • Polaris AWS RDS bescherming
    Rubrik breidt tevens zijn AWS cloud bescherming uit om Amazon RDS te ondersteunen. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van applicaties voor diverse toepassingen en in alle beschikbaarheidszones gegarandeerd. Geleverd als een SaaS-applicatie kunnen klanten binnen enkele minuten aan de slag met behulp van een eenvoudige, 2-click set-up. Klanten kunnen de bescherming van de RDS instance en transactielogboeken automatiseren via Rubrik’s kenmerkende SLA-beleidsengine en point-in-time terugvorderingen uitvoeren in slechts enkele minuten.
  • Polaris Microsoft 365 OneDrive bescherming
    Daarnaast breidt Rubrik de bestaande ondersteuning voor Microsoft 365-applicaties uit om OneDrive te beschermen en bestanden en mappen eenvoudig en veilig te herstellen. Klanten kunnen snel aan de slag met een SaaS-applicatie die eenvoudig te implementeren, beheren en te schalen is. Met opties om hele mappen of enkele bestanden te herstellen, kunnen organisaties ononderbroken toegang krijgen tot hun informatiemiddelen en het verlies van gegevens tot een minimum beperken. Door gebruik te maken van Polaris Microsoft 365 zorgen klanten ervoor dat aan de vereisten voor gegevenscontrole wordt voldaan, aangezien hun gegevens binnen hun account blijven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Rubrik

Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.