VMware kondigt voornemen aan voor overname Octarine en presenteert de oprichting van de Next-Gen SOC Alliance

| VMware | 2 min | 14 mei 2020 10:35
Copyright: VMware
VMware, een vooraanstaande innovator in enterprise software, doet tijdens zijn jaarlijkse cybersecurity-conferentie Connect 2020, twee belangrijke aankondigingen:
  • Het voornemen om Octarine over te nemen, wiens innovatieve security-platform voor Kubernetes-applicaties helpt bij het vereenvoudigen van DevSecOps en het intrinsiek beveiligen van cloud native-omgevingen, vanaf de ontwikkeling tot en met de runtime.
  • De oprichting van een Next-Gen SOC Alliance samen met Splunk, IBM Security, Google Cloud’s Chronicle, Exabeam en Sumo Logic. Deze alliantie biedt SOC teams inzicht en preventie-, detectie- en responsmogelijkheden voor de VMware fabric.

“Met de acquisitie van Octarine kunnen we de VMware intrinsic security-strategie verder uitbreiden naar container- en Kubernetes-omgevingen door het toevoegen van de Octarine-technologie in de VMware Carbon Black Cloud”, zegt Patrick Morley, general manager en senior vice president Security Business Unit van VMware. “Gecombineerd met de native integratie met Tanzu, vSphere, NSX en VMware Cloud Foundation, zorgt dit voor een unieke en aansprekende oplossing om workloads intrinsiek te beveiligen. En met de toevoeging van onze AppDefense-mogelijkheden in het platform kunnen we de de beveiliging van workloads fundamenteel transformeren.”

“De Next-Gen SOC Alliance brengt een kritische massa aan XDR-context en -mogelijkheden naar SOC’s op een volledig intrinsieke manier - een die uniek past op de VMware fabric”, zegt Tom Barsi, Vice President of Alliances voor VMware Carbon Black. “Samen met vooraanstaande SIEM/SOAR-spelers in de markt zetten we een sterke visie neer voor het moderne SOC en zorgen voor optimaal inzicht en remediation-mogelijkheden voor endpoints, netwerken, workloads en containers.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over VMware

VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.