Databricks daagt datateams uit met ‘Hackathon for Social Good’

Deelnemers buigen zich over oplossingen voor de coronacrisis, het klimaatprobleem of uitdagingen die zij in hun omgeving tegenkomen

| Databricks | 3 min | 18 mei 2020 11:04
Afbeelding: Hackathon for Social Good | Copyright: Databricks
Databricks, marktleider op het gebied van AI en data analytics, daagt datateams van over de hele wereld uit om te zoeken naar oplossingen voor de coronacrisis, het klimaatprobleem of uitdagingen die zij in hun eigen omgeving tegenkomen.  Tijdens de key note van de Spark + AI Summit 2020 die dit jaar plaatsvindt, zullen de drie finalisten bekendgemaakt worden. De uiteindelijke winnaars krijgen $20.000 om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie.

Voor de Hackathon for Social Good koos Databricks drie categorieën waarin deelnemers met hun oplossing het verschil kunnen proberen te maken:
  • COVID-19: Met de huidige zorgen over SARS-CoV-2 en COVID-19 zijn er nu verschillende COVID-19 datasets beschikbaar op Databricks, Kaggle en GitHub en wedstrijden zoals de COVID-19 Open Research Dataset Challenge (CORD-19). Door in deze datasets te duiken en ze samen te voegen met andere publieke bronnen kan meer inzicht worden verkregen in de correlaties, oorzaken of mogelijke oplossingen voor logistieke vraagstukken (bijvoorbeeld de beschikbaarheid van IC-bedden). Om deelnemers op weg te helpen, zijn diverse datasets rondom COVID-19 centraal verzameld.
  • Klimaatcrisis: Gaat jouw team de wereld redden? Deelnemers wordt gevraagd zich te buigen over een applicatie die het klimaatprobleem aanpakt, of een analyse te maken die laat zien waardoor de klimaatcrisis veroorzaakt wordt of hoe deze kan worden opgelost. Teams die ervoor kiezen aan de slag te gaan met een aanpak voor het klimaatprobleem, kunnen gebruikmaken van iedere dataset die zij relevant achten. Deze kunnen onder meer gevonden worden via de Dataset Search tool van Google Research.
  • Lokale uitdaging: Welke problemen zie je om je heen, waarvan je denkt dat ze echt aangepakt zouden moeten worden. Verschillende (Amerikaanse) grote steden hebben datasets beschikbaar die inzicht kunnen geven in de problematiek van en mogelijke oplossingen voor die stad (bijvoorbeeld New York). Ook hier geldt weer dat deelnemers gebruik kunnen maken van iedere dataset die zij relevant achten.
De drie finalisten zullen tijdens de Spark + AI Summit van 22 - 26 juni bekendgemaakt worden en verdelen een prijzenpot van $35.000. Het team dat eindigt op de derde plaats krijgt $5.000 voor een goed doel naar keuze, training van Databricks experts,  en VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit. Het team dat op de tweede plaats eindigt krijgt $10.000 om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie. Het winnende team krijgt maar liefst $20.000 om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie. Alle teams zullen tijdens de 2020 Summit in de spotlight gezet worden en krijgen de kans hun idee te presenteren.

Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om mee te kunnen doen. Deelnemen kan in een team van maximaal 4 personen. Deelnemers worden uitgedaagd een analyse uit te voeren die het probleem dat zij aanpakken helpt te begrijpen op een nieuwe en unieke manier, óf een applicatie te bouwen die helpt de problemen beter te begrijpen met bijvoorbeeld visualisatie. Vervolgens wordt de teams gevraagd hun oplossing te presenteren met een video.

Meer informatie over deelname en inschrijving is te vinden op de pagina van de Hackathon.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Databricks

De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.