Koen van den Biggelaar versterkt directieteam Microsoft Nederland

Van den Biggelaar volgt Ron Augustus op als Customer Success Unit Lead

| Microsoft | 2 min | 19 mei 2020 14:12
Afbeelding: Koen van den Biggelaar, Customer Success Unit Lead | Copyright: Microsoft
Per 1 juni start Koen van den Biggelaar (47) als Customer Success Unit Lead in het directieteam van Microsoft Nederland. Hij volgt hiermee Ron Augustus op, die zijn carrière voorzet als Chief Innovation Officer in het bestuur van SURF. Van den Biggelaar richt zich in zijn nieuwe rol op het ondersteunen en versnellen van digitale transformaties bij Nederlandse bedrijven en draagt daarmee op positieve manier bij aan de lokale klanttevredenheid. Samen met een team van cloudarchitecten en customer succes managers wordt Van den Biggelaar verantwoordelijk voor consumptie van Azure Cloud, Modern Workplace en Biz Apps. Daarnaast richt hij zich op innovatie van de Microsoft platforms.
 
Van den Biggelaar behaalde zijn master Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is al meer dan 20 jaar actief in de IT-sector. Gedurende zijn carrière heeft hij succesvolle klantgerichte en technische teams opgezet bij onder andere Accenture, Lucent Technologies en diverse startups. Tot voor kort werkte hij bij AWS, waar onder zijn leiding diverse nieuwe wereldwijde services en platforms voor bedrijven op het gebied van cloud computing zijn opgezet en uitgerold. Dit heeft hij onder andere gedaan voor Shell, Philips, Novartis, Barclays en BP. Zijn ervaring met cloud computing begon ruim bijna 10 jaar geleden met toonaangevende projecten op het gebied van cloudstrategie, -infrastructuur en -applicaties.
 
Koen van den Biggelaar over zijn nieuwe rol: “De afgelopen jaren heb ik vanuit verschillende rollen de ontwikkeling van Microsoft met interesse gevolgd. Met de ambitieuze visie, klantgerichtheid en de diverse clouddiensten is Microsoft goed gepositioneerd voor de toekomst. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de groei van de klanten van Microsoft Nederland. Er liggen ontzettend veel kansen om van Nederland een koploper te maken op het gebied van technologie en innovatie. Ik hoop hier samen met mijn team een grote bijdrage aan te kunnen leveren.” 

Ernst Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland over de aanstelling: “Wij zijn Ron erg dankbaar voor het goede werk en de impact op Microsoft Nederland van de afgelopen 9 jaar. Ik ben ervan overtuigd met de komst van Koen de digitale transformatie bij onze klanten verder te kunnen helpen versnellen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.