Altair neemt WRAP software over voor plannen en managen draadloze communicatie

| Altair | 2 min | 19 mei 2020 14:17
Copyright: Altair
Altair, leverancier van oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, heeft de WRAP software overgenomen van WRAP International AB. Deze software wordt wereldwijd gebruikt voor het beheren en plannen van radionetwerken, door zowel private bedrijven als overheidsorganisaties.

Gebruik radiospectrum optimaliseren

Het WRAP-softwareportfolio is oorspronkelijk binnen Saab ontwikkeld en bestaat uit een aantal complementaire applicaties voor het operationeel beheren en optimaliseren van het radiospectrum. Deze verrijken Altair’s bestaande Feko, newFASANT en Winprop-software voor het modelleren en plannen van draadloze communicatietoepassingen. De gebruikersgroep van WRAP-software bestaat uit veel bekende organisaties verantwoordelijk voor defensie, openbare veiligheid, radio en televisie en ook telecomautoriteiten en -providers. Door de snelle groei van het aantal verbonden apparaten en systemen wordt de benodigde communicatie-infrastructuur steeds kritischer. De overgenomen software versterkt Altair’s aanbod voor hoge frequentie elektromagnetische toepassingen.

Strategische uitbreiding voor IoT en 5G

“De overname van WRAP software is een strategische uitbreiding van Altair’s portfolio voor nieuwe generatie IoT en 5G draadloze communicatie”, zegt James Scapa, oprichter en Chief Executive Officer van Altair. “Daarmee zetten wij de volgende stap om het beste softwareportfolio te leveren waarmee onze klanten hun doelstellingen kunnen realiseren.”

Het WRAP-team is verheugd onderdeel te worden van het Altair-ecosysteem”, zegt de technisch directeur van WRAP, Olov Carlsson. “Sinds de start van ons bedrijf zijn wij de vertrouwde experts op het gebied van spectrummanagement en het plannen van radionetwerken geworden, voor zowel private als publieke organisaties. Anderzijds kunnen onze klanten voor het realiseren en beheren van hun bedrijfskritische veilige communicatiekanalen ook profiteren van Altair’s ecosysteem.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Altair

Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.