Sartorius verbetert leverbetrouwbaarheid en klantervaring met Celonis Process Mining

| Celonis | 3 min | 13 november 2019 19:25
Internationaal farmaceutisch bedrijf zorgt voor betere klanttevredenheid door gestroomlijnde en geoptimaliseerde processen

Celonis, marktleider in software voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, kondigt vandaag een co-innovatieproject aan met Sartorius, wereldwijde leverancier van farmaceutische en laboratoriumapparatuur. Deze samenwerking stelt Sartorius in staat om de leverbetrouwbaarheid voor haar klanten te verbeteren. Voor meer dan 35.000 producten, geproduceerd in dertig fabrieken, worden de hoofdoorzaken van fricties in de leveringsketen vastgesteld, waardoor het bedrijf proactief maatregelen kan nemen om problemen in de toekomst te voorkomen en voortdurend te controleren op duurzame verbetering.

Process mining voor een objectief beeld van het order-to-cash proces

Sartorius had het bedrijfsbrede doel om de on-time delivery te verbeteren en daarmee de klanttevredenheid te verhogen, maar het bleek een uitdaging om te begrijpen hoe de end-to-end leverprocessen bijdroegen aan het totaalbeeld. De uitdaging voor Sartorius werd ingewikkeld door het brede productaanbod en het enorme aantal orders dat de organisatie jaarlijks verwerkt. Celonis werkt samen met Sartorius om inzicht te bieden in de sub-processen van de leveringen en direct beschikbare verbetermogelijkheden te belichten, zodat het team het succes van de bedrijfsresultaten kan vergroten.

Drie apps om de leverbetrouwbaarheid en -verbeteringen te volgen

Samen met Celonis richt Sartorius zich op drie belangrijke gebieden om verbeteringen te stimuleren. Hiervoor ontwikkelden ze samen drie apps:
  • On-Time Delivery Monitoring: welke overeenkomt met de betrouwbaarheid van de levering zelf;
  • Delivery Capability: hiermee wordt gemeten of Sartorius in staat is om de leveringsdata van klantenorders te matchen;
  • Delivery Data Changes: dit meet hoe vaak een leveringsdatum wordt gewijzigd.
Deze apps bieden niet alleen een uitgebreid overzicht van het bedrijfsbrede initiatief om de klanttevredenheid te verbeteren door middel van meer betrouwbare leveringen, maar stellen het team van Sartorius ook in staat om eenvoudig waardevolle klanten te identificeren en beschikbare middelen op de juiste manier in te zetten.

“Wat Sartorius doet is uitdagend, omdat ze niet enkel zullen zien wat er met de leveringen gebeurt, maar ook waarom datgene is gebeurd mét bijbehorende voorstellen om in het vervolg een betere klantervaring te garanderen”, aldus Hala Zeine, Chief Product Officer van Celonis. “Optimale processen, door Celonis ook wel ‘Superfluid Processes’ genoemd, maken betere ervaringen mogelijk en stellen Sartorius in staat om zich te focussen op de gebieden met een hoge impact.”

Toekomstplannen om het succes van inkoop en productie te verspreiden

Sartorius en Celonis werken samen om ervoor te zorgen dat de drie apps zeer flexibel zijn, bijvoorbeeld door in te zoomen op specifieke regio’s, klanten en zelfs fabrieken om verbetermogelijkheden te identificeren. In de komende maanden is Sartorius van plan om de toegang tot het platform uit te breiden en meer gebruikers aan te trekken. Vervolgens zal de organisatie kijken naar automatiseringsmogelijkheden voor inkoop en productie.

Gerrit Becker, Manager van BPM Process Improvement, zegt hierover: “Precies dat is de reden waarom we hebben geïnvesteerd in process mining en de samenwerking met Celonis. Het kan de kern vormen van de strategie die zorgt voor procesverbetering en digitalisering in een bedrijf met zulke hoge eisen en verwachtingen als Sartorius.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Celonis
Over Celonis
Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.