Xiaomi onthult MIUI 12: een levensecht besturingssysteem met verbeterde privacybescherming

| Xiaomi | 4 min | 20 mei 2020 15:00
Gewaardeerd
Copyright: Xiaomi
Xiaomi onthult vandaag de nieuwste versie van zijn Android besturingssysteem: MIUI 12. Het langverwachte MIUI 12 is gelanceerd met een hele reeks bottom-up-optimalisaties. Aangezien privacybescherming één van de belangrijkste pijlers is voor Xiaomi in de ontwikkeling van het MIUI-besturingssysteem kunnen gebruikers in MIUI 12 een groot aantal verbeterde privacy functies verwachten. Daarnaast is het besturingssysteem in een nieuw jasje gestoken met een gloednieuw UI-ontwerp en innovatieve systeemanimaties.

Verbeterde privacybescherming

In het nieuwe MIUI 12 krijgt de gebruiker nog beter inzicht in het gedrag van apps en heeft men meer controle over machtigingen. Zo zijn er in MIUI 12 extra toestemmingsmeldingen: waarschuwingen die op de statusbalk verschijnen wanneer gevoelige apps - waaronder camera, locatie en microfoon - op de achtergrond worden gebruikt. Door op de waarschuwing te klikken, kan de gebruiker de toestemmingsinstellingen wijzigen en verdacht achtergrondgedrag op elk moment stoppen.

Android heeft al een strenge toestemmingscontrole voor locatievoorzieningen, maar MIUI 12 gaat hier nog een stap verder in. Privacybescherming wordt geoptimaliseerd door de gebruiker meer controle te geven over het geven van toestemming; zo wordt er, als individuele apps om toestemming vragen, een breder scala aan opties geboden aan de gebruiker. Naast locatie zijn machtigingen voor toegang tot camera, microfoon, contacten, belgeschiedenis, agenda en opslag alleen toegestaan in de modus ‘Tijdens gebruik van de app’. MIUI 12 beschermt ook de privacy van de gebruiker bij het delen van foto's: locatiegegevens en metagegevens kunnen verwijderd worden voordat de afbeelding wordt verzonden.

Ontwerp en animaties

MIUI 12 brengt de OS-ervaring tot leven door het vernieuwde UI-ontwerp en de genuanceerde systeemanimaties. Animaties zijn door het gehele systeem te zien en zijn volledig vernieuwd met technische innovaties per systeemniveau. Met Mi Render Engine creëert MIUI 12 een extreem soepel en naadloze gebruikersinterface-ervaring. Aangedreven door de Mi Physics Engine, zijn er in MIUI 12 soepele bewegingen van pictogrammen te zien en zijn apps moeiteloos te openen en sluiten. MIUI 12 heeft als uitganspunt dat gegevens intuïtiever worden waargenomen wanneer ze in afbeeldingen worden gepresenteerd. Daarom staan in het nieuwe systeem vooral realistische visualisaties centraal die tijd besparen en de interactie met het mobiele apparaat intuïtiever en efficiënter maken. Met de nieuwe ‘Super Wallpapers’ van het systeem kunnen gebruikers indrukwekkende afbeeldingen van planeten die gebaseerd zijn op officieel beeldmateriaal van NASA instellen op hun ‘Always-on’ display, ‘Home screen’ en ‘Lock screen’.

Nieuwe functies en verbeteringen

  • Multitasking: MIUI 12 introduceert state-of-the-art multitasking oplossingen in de vorm van zwevende vensters die de gebruiker moeite besparen bij het switchen tussen apps. Zwevende vensters kunnen eenvoudig worden verplaatst, gesloten en het formaat kan worden aangepast met eenvoudige bewegingen die in de actiebalk zijn geïntegreerd. Als er bijvoorbeeld een sms-bericht komt terwijl een video wordt afgespeeld, kan de gebruiker antwoorden in het zwevende venster zonder het afspelen te pauzeren.
  • Casting: MIUI 12 verbetert de eerder geïntroduceerde screencast-functionaliteit en maakt dit tot een onmisbare tool. Nu kan de gebruiker met één tik documenten, apps, video's en games vliegensvlug casten. Multitasking wordt hier ook ondersteund: de vensters die worden gecast kunnen op elk moment worden geminimaliseerd.
  • Ultra batterijbesparing: MIUI 12 ondersteunt een Ultra batterij besparende modus. Als deze functie is ingeschakeld, zijn de functies die het meeste stroom verbruiken beperkt om de stand-bytijd van de telefoon te verlengen en het stroomverbruik te verminderen wanneer de batterij van de telefoon bijna leeg is. Oproepen, berichten en netwerkconnectiviteit worden niet beïnvloed en blijven volledig bruikbaar.
  • Donkere modus: MIUI 12 wordt geleverd met verbeterde donkere modus. Met een donkerder kleurenpalet voor systeemachtergronden, systeem-apps en apps van derden, biedt de donkere modus een vernieuwde kijkervaring in omgevingen met weinig licht. Wanneer de donkere modus is ingeschakeld, kan de gebruiker er ook voor kiezen om het contrast automatisch aan te passen aan het omgevingslicht wanneer de helderheid van het scherm wordt verminderd.
  • App-drawer: De Poco Launcher van Xiaomi is goed ontvangen door wereldwijde gebruikers. De kenmerkende functie - de App-drawer - komt nu naar MIUI 12. Als de gebruiker App-drawer inschakelt gaan alle apps daarheen, waardoor het startscherm schoner en netter wordt.

Uitrolplannen

  • Eerste uitrol: vanaf juni 2020: Mi 9 / Mi 9T / Mi 9T Pro / Redmi K20 / Redmi K20 Pro
  • De rest wordt model per model uitgerold: Redmi Note 7 / Redmi Note 7 Pro / Redmi Note 8 Pro / Redmi Note 9 / POCOPHONE F1 / POCO F1 / Mi 10 Pro / Mi 10 / POCO F2 Pro / POCO X2 / Mi 10 Lite / Mi Note 10 / Mi 8 / Mi 8 Pro / Mi MIX 3 / Mi MIX 2S / Mi 9 SE / Mi 9 Lite / Redmi Note 7S / Mi Note 3 / Mi MIX 2 / Mi MAX 3 / Mi 8 Lite / Redmi Y2 / Redmi S2 / Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro / Redmi 6A / Redmi 6 / Redmi 6 Pro / Redmi Note 6 Pro / Redmi Y3 / Redmi 7 / Redmi 7A / Redmi Note 8 / Redmi Note 8T / Redmi 8 / Redmi 8A / Redmi 8A Dual / Redmi Note 9s / Redmi Note 9 Pro / Redmi Note 9 Pro Max / Mi Note 10 Lite

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Xiaomi

Xiaomi heeft als missie om goede technologie voor iedereen ter wereld toegankelijk te maken. Xiaomi is momenteel het op drie na grootste smartphonemerk ter wereld en staat vooral bekend om zijn eerlijke prijzen en goede kwaliteit smartphones. Daarnaast heeft Xiaomi het allergrootste IoT-consumentenplatform ter wereld.
Meer over Xiaomi

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.