commercetools erkend om B2B-commerce

Volgens rapport van Forrester biedt commercetools klanten een ‘platform om visionaire commerce-ervaringen mee te bouwen’

| commercetools | 2 min | 26 mei 2020 10:27
Copyright: commercetools
commercetools, de next-generation commercesoftwareonderneming, is een ‘Strong Performer’ in B2B-commerce volgens de Q2 2020-editie van The Forrester Wave™: B2B Commerce Suites. commercetools is een ‘Strong Performer’ met een score van 5 uit 5 op het gebied van promoties, platformarchitectuur, productvisie en roadmap, en deliverymodel.

Forrester omschrijft commercetools als ‘new-school commerce-tech’ voor de ‘digitally mature’. De opzet van commercetools – met open API’s op basis van cloud-native microservices in een multi-tenant-architectuur – maken het bedrijf versieloos (klanten hebben dus geen last van dure en tijdrovende upgrades) en bijzonder flexibel tegen ongekend lage kosten. commercetools biedt zijn klanten volgens Forrester een commerceplatform voor het bouwen van visionaire commerce-ervaringen tegen een fractie van de kosten en tijd die nodig zouden zijn wanneer ze het zelf zouden doen.

Het B2B-portfolio van commercetools richt zich op de complexiteit van B2B-commerce, zoals het online verplaatsen van complexe en zeer diverse productcatalogi en het aanpassen van de ervaring van verschillende klantgroepen, waarbij ook nog rekening gehouden moet worden met eventuele verschillen in contractvoorwaarden. commercetools begrijpt dat veel B2B-migraties complex zijn, en helpt B2B-bedrijven aan te haken bij de toekomst van commerce en gefaseerd eigentijdse commerce-ervaringen op te zetten.

De baanbrekende headless architectuur en API’s van commercetools geven ondernemingen de volledige controle over hun merken en klantervaringen met aanmerkelijk meer wendbaarheid en zonder de starre beperkingen van traditionele commerce-platforms.

Dirk Hörig, mede-oprichter en CEO van commercetools: “In B2B-commerce is geen sprake van one size fits all. Het is cruciaal om de ervaring voor B2B-kopers precies goed te krijgen; zij verwachten meer, gaan steeds minder vaak in gesprek met iemand van sales, maar onderzoeken producten en diensten zelf online. Met onze software geven we B2B-ondernemingen een concurrentievoordeel door hen te helpen bij het managen van de complexiteit in kanalen en processen, en om wendbaarder en flexibeler te worden om de B2B-koper binnen te halen.”

Kunal Mukherjee-Chakraborty, Group VP & Chief Digital Officer van GrandVision: “Het API-first-karakter van het e-commerceplatform van commercetools helpt GrandVision bij het opbouwen van een wereldwijde best-in-class omnichanneloplossing die modulair is en cloud-native, en die de komende jaren opgeschaald kan worden naar dertig retailbanners in 44 landen.” GrandVision is wereldwijd toonaangevend in de optiek-retail met verkooppunten in meer dan veertig landen, waaronder Pearle in Nederland, België en Oostenrijk. 

Om klaar te zijn voor commercetools, moeten bedrijven digitaal vaardig zijn. Of zoals Forrester het noemt: digitally mature. Digitaal vaardige organisaties maken meestal al gebruik van microservices en de public cloud, en hebben een moderne manier van werken. Meer informatie hierover is te vinden in een recent artikel.

Ga voor de uitgebreide versie van het rapport naar deze website.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over commercetools
commercetools is hét toonaangevende platform voor next generation B2C- en B2B-commerce. Om de markt te helpen overstappen van beperkende legacy-suites, ontwikkelde commercetools een headless, API-first, multi-tenant SaaS-commerceplatform dat cloud-native is en gebruikmaakt van flexibele microservices. Met behulp van moderne ontwikkelbouwblokken in een cloudplatform aangeboden door commercetools, kunnen klanten op grote schaal voorzien in de beste commerce-ervaringen binnen elk touchpoint.
Meer over commercetools
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.