Zoom verwelkomt Velchamy Sankarlingam als President of Product and Engineering

Cloud- en collaboration-veteraan verantwoordelijk voor snelle uitbreiding functionaliteiten

| Zoom | 2 min | 28 mei 2020 10:48
Afbeelding: Velchamy Sankarlingam, President of Product and Engineering Zoom | Copyright: Zoom
Zoom Video Communications, Inc. kondigt vandaag aan dat Velchamy Sankarlingam vanaf 12 juni zal aantreden als President of Product and Engineering. Sankarlingam komt naar Zoom na meer dan negen jaar werkzaam te zijn geweest bij VMware, waar hij de functie had van Senior Vice President, Cloud Services Development and Operations.

Sankarlingam zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO van Zoom, Eric S. Yuan, en zal de leiding nemen over de engineering-, product-, en DevOps-teams van het bedrijf. Onlangs kondigde Zoom aan dat het van plan is zijn engineeringteams in Phoenix, Arizona en Pittsburgh, Pennsylvania uit te breiden met zo’n 500 nieuwe medewerkers.

“Zoom heeft op indrukwekkende wijze opgeschaald om te voldoen aan de hoge eisen die door de wereldwijde gezondheidscrisis zijn gesteld en maakt nu een zinvol verschil in het werk en het dagelijks leven van alle gebruikers”, zegt Sankarlingam. “Ik kan niet wachten om mijn expertise op het gebied van schaalvergroting van cloudtechnologieën die samenwerken binnen ondernemingen ondersteunen in te zetten, en met Zoom het voortouw te nemen in een meer verbonden wereld – nu, en in de toekomst.”

“Ik ken Velchamy al jaren en ik bewonder zowel zijn ongelooflijke empathie als zijn grondige kennis van en ervaring met het bouwen en implementeren van veilige en schaalbare technologieën voor digitaal samenwerken. Gezien het niveau waarop we werken en het belang van de communicatie die via ons platform verloopt, is er geen tijd voor vertragingen en geen ruimte voor fouten. Velchamy zal onze product-, engineering- en DevOps-teams helpen nauwer samen te werken om onze steeds groter wordende klantenkring over de hele wereld te ondersteunen”, zegt Yuan.

Over Velchamy Sankarlingam

Velchamy Sankarlingam is President of Product and Engineering bij Zoom. Voordat Velchamy bij Zoom kwam, was hij Senior Vice President Cloud Services Development and Operations bij VMware en vervulde hij functies in zowel R&D als IT. Hij leidde een business unit in R&D en was ook verantwoordelijk voor alle infrastructuur in het bedrijf, inclusief het bouwen en beheren van een van de grootste private clouds. Velchamy hielp tevens VMware met de transformatie naar een SaaS-model en met de ontwikkeling van alle bedrijfsapplicaties bij VMware. Voordat hij bij VMware kwam, was Velchamy Vice President of Engineering and Operations bij Cisco, waar hij verantwoordelijk was voor engineering en operations van Webex. Daarvoor was Velchamy Vice President bij Webex (overgenomen door Cisco) en Presenter.com (overgenomen door Webex). Hij werkte ook bij Andersen Consulting (nu Accenture), IBM, Network Computing Devices en Standard Microsystems. Velchamy zit in het bestuur van Bellus3D.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Zoom

Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) is een bedrijf voor externe conferentiediensten. Het biedt een service voor conferenties op afstand die videoconferenties, online vergaderingen, chat en mobiele samenwerking combineert.
Meer over Zoom

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.