Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Kwart online retailers leende voor coronacrisis al om bedrijfskosten of salarissen te betalen

| Banking Circle | 2 min | 29 mei 2020 10:43
Copyright: Banking Circle
In de afgelopen twee jaar heeft 65 procent van de online retailers in Europa extra financiering nodig gehad. In dit percentage zijn de leningen als gevolg van de coronacrisis niet verwerkt. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, leverancier van financiële infrastructuur, uitgevoerd onder ruim 1.500 online retailers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland. Van deze 65 procent, gebruikte 23 procent de financiering om de loonkosten te dekken. Daarnaast leende 27 procent om reguliere bedrijfskosten te betalen.

Bankieren kost de online retailer moeite

Het is voor Europese online retailers lastig om toegang te krijgen tot extra financiering. Zo heeft een kwart drie tot vier weken moeten wachten op financiering. Nog eens 22 procent moest er maar liefst één tot twee maanden geduld hebben, en zes procent zelfs vijf tot zes maanden. Ook bankieren over de grens kost online retailers moeite. Zo heeft negentien procent van de online retailers contact met verschillende bankfilialen in elk land waar zij actief zijn. Van de Nederlandse bedrijven werkt 20 procent met meerdere banken in verschillende landen.

Anders la Cour, CEO bij Banking Circle: “De markt van online retail groeit zeer snel, maar nieuwkomers krijgen te maken met diverse barrières voor een goede bedrijfsvoering. Dit omdat gevestigde financiële instellingen bang zijn voor het risico dat deze retailers met zich meebrengen. Dit onderzoek legt de tekortkomingen van de bancaire sector bloot. Waardoor er een rol lijkt weggelegd voor betalingsaanbieders die online retailers nu al ondersteunen. Zij kunnen retailers ook zakelijke bancaire diensten aanbieden, zoals toegang tot financiering. Zeker in het huidige economische klimaat zal die steun meer dan ooit worden gewaardeerd.”

Te hoge kosten en te weinig prioriteit

Ondanks de uitdagingen die online retailers ervaren met bankieren, is het overgrote deel wel tevreden over hun huidige bank: 87 procent vindt dat hun bedrijf goed wordt bediend. Van de bedrijven die ontevreden zijn met hun bank, vindt 43 procent dat zij geen prioriteit zijn voor hun bank. 42 procent is voornamelijk ontevreden wegens de hoge kosten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Banking Circle
Banking Circle is aanbieder van een financiële infrastructuur voor betalingsbedrijven en banken. Als bank met een volledige vergunning en zonder legacy-systemen biedt Banking Circle betalingsbedrijven en banken de mogelijkheid om snel en tegen lage kosten in te springen op kansen in de nieuwe economie. Daarbij profiteren de klanten van Banking Circle van compliance en goede beveiliging. Dit is mogelijk dankzij rechtstreekse transactieverwerkingssystemen waar geen legacy aan te pas komt. De oplossingen van Banking Circle dragen bij aan financiële inclusie door duizenden bedrijven in staat te stellen om grensoverschrijdende transacties te voltrekken op een manier die eerder niet mogelijk was. Dat geldt voor alles van het openingen van bankrekeningen en het afsluiten van leningen tot internationale betalingen, verwerken van transacties, hedging en compliance.
Meer over Banking Circle
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.