Zscaler neemt Edgewise Networks over

Met de overname van Edgewise Networks breidt Zscaler zijn leiderschap in Zero Trust uit door het beschermen van application-to-application-communicatie voor public clouds en datacenters

| Zscaler | 2 min | 29 mei 2020 19:49
Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigt de overname aan van Edgewise Networks, pionier in de beveiliging van application-to-application-communicatie voor public clouds en datacenters. Edgewise Networks verbetert de security van east-west-communicatie aanzienlijk door het verifiëren van de identiteit van applicatie-software, -services en -processen. Zo wordt een zero trust-omgeving gecreëerd die de attack surface significant verkleint en het risico op gecompromitteerde applicaties en datalekken verkleint.

In de moderne wereld van vandaag wordt perimeter-based netwerkbeveiliging steeds minder relevant. Moderne security is gefocust op het beschermen van gebruikers, applicaties en data. Zscaler beschermt connecties tussen gebruikers en applicaties, op basis van policies, zonder hen te verbinden met het corporate netwerk. Dit staat bekend als zero trust network access. Edgewise verbreedt het Zscaler cloud-native platform, beveiligt application-to-application-communicatie en levert zo verbeterde security voor public clouds en datacenters.

Enterprises worden geconfronteerd met aanvallen die zich vrij kunnen bewegen van oost naar west binnen het netwerk. Eén enkele gecompromitteerde server biedt de aanvaller zo ruimte om meerdere servers en applicaties in het netwerk te infecteren. Edgewise identificeert individuele applicaties en hun legitieme communicatiepatronen en, met het gebruik van AI en machine learning-algoritmes, creëert en dwingt het automatisch geautoriseerde communicatie voor applicatiesegmentatie. Zscaler gelooft dat dit voor security een veel betere aanpak is dan legacy netwerksegmentatie.

“Zscaler is opgericht met als doel, in een cloud-first wereld, security te blijven innoveren. We verstoren legacy netwerkbeveiliging, verkleinen bedrijfsrisico’s, verbeteren de gebruikerservaring en consolideren security point-producten voor onze klanten”, zegt Jay Chaudhry, Chairman en CEO van Zscaler. “Edgewise is ver ontwikkelde technologie die applicatiesegmentatie mogelijk maakt zonder traditionele netwerksegmentatie uit te hoeven voeren, wat vaak gedaan wordt met virtuele firewalls. We zijn verheugd Edgewise te verwelkomen binnen het team en de Zscaler-familie.”

“We zijn er trots op dat we zero trust security haalbaar hebben gemaakt voor complexe, multi-cloud-omgevingen. Onze kerninnovatie is het gebruik van software identity-verificatie om tegelijkertijd security te versterken en operations te vereenvoudigen”, zegt Peter Smith, CEO van Edgewise. “Edgewise automatiseert het identity-based beleid door het makkelijker te maken de attack surface in public cloud, multi-cloud, datacenters en zelfs container-omgevingen te verkleinen. We zijn blij ons bij de Zscaler-familie te kunnen voegen en onze innovatie te delen met de wereldwijde klanten van Zscaler.“

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Zscaler

Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.