Nieuwe compacte 80 GHz-radar voor probleemloze niveaumeting

| Siemens | 2 min | 29 mei 2020 19:52
Copyright: Siemens
  • Draadloze Bluetooth-technologie zorgt voor een snelle en moeiteloze inbedrijfstelling
  • Compacte radarmeting zorgt voor optimale meting in zowel damp- als stoftoepassingen
  • Breed scala aan vloeistof- en vaste stofapplicaties in vrijwel alle marktsegmenten, waaronder afvalwater, drinkwater, energie en chemie 
Met de LR100 serie presenteert Siemens een zeer compacte 80 GHz-radar niveaumeter: de smalle stralingshoek geeft alle flexibiliteit voor een juiste installatie in een bestaande tank alsmede voor installatie aan de buitenzijde van een kunststof tank. De 80 GHz-frequentie zorgt voor een betrouwbare en reproduceerbare meting, zelfs bij de meest uitdagende toepassingen waarbij turbulentie, damp-, vocht- en stofvorming, die ontstaan tijdens het laden en lossen van vaste stoffen, een rol spelen. De speciaal voor Siemens ontwikkelde microchip zorgt voor een snelle respons en een extreem hoge gevoeligheid waarmee zelfs de zwakst terugkomende echosignalen gedetecteerd kunnen worden.
 
De serie bestaat uit drie producten: Sitrans LR100 voor niveaumetingen tot 8 meter, Sitrans LR110 met extra communicatieopties, goedkeuring voor gebruik in de gevaarlijke zone en een bereik tot 15 meter. Sitrans LR120 beschikt over dezelfde communicatieopties als de LR110, deze heeft echter een bereik tot 30 meter en is optioneel geschikt – door een uniek ‘onderdompelingschild’ – voor toepassingen waarbij de radarsensor volledig kan worden ondergedompeld.
 
De betrouwbare en storingsvrije meetwaarden zorgen ervoor dat omkijk naar het instrument nauwelijks nodig is waarmee blootstelling van medewerkers aan gevaarlijke situaties wordt vermeden: het is niet nodig om op tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden, dan wel te bedienen. Omdat de radarmetingen geen dode band hebben en een hoge meetnauwkeurigheid, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne over de gehele meetrange. Hiermee wordt kostbare overvulling vermeden en wordt de bedrijfszekerheid van de installatie verhoogd.
 
Al deze prestaties zijn verpakt in een corrosiebestendige IP68 PVDF behuizing. De eenvoudige inbedrijfstelling vindt plaats via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App, het Sitrans RD150 remote display of via PDM software.
 
De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden; het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.