Een taak voor leveranciers: het aantal security experts moet flink omhoog

| Fortinet | 3 min | 02 juni 2020 13:05
Gewaardeerd
Copyright: Fortinet
Het is een verontrustende situatie: onderzoek van ISC2 toont aan dat er wereldwijd 2,8 miljoen cybersecurity-professionals actief zijn. Dat klinkt indrukwekkend, maar is nog lang niet genoeg. Om alle organisaties afdoende tegen cybercriminelen te beschermen zijn er nog eens 4 miljoen vakkundig opgeleide beveiligingsmedewerkers nodig. Een van de meest voorkomende cyberrisico’s binnen moderne organisaties is dat medewerkers geen kennis hebben van ook maar de meest basale aanvallen. Dit maakt hen vatbaar voor social engineering-trucs en phishing-mails. Deze aanvalsstrategieën liggen volgens het Verizon Data Breach Investigations Report ten grondslag aan 32% van alle succesvolle netwerkaanvallen. Het tekort aan ervaren security specialisten bezorgt veel organisaties kopzorgen. Maar er is hoop!

De Nederlandse overheid ziet ook dat het tekort aan security professionals ingrijpende negatieve gevolgen kan hebben. Het Ministerie van Onderwijs heeft bepaald er een nieuw kwalificatiedossier wordt geïntroduceerd. Dit houdt in dat alle IT-studenten niet alleen netwerken leren onderhouden, maar vanaf aankomend studiejaar essentiële securityprocedures moeten kunnen toepassen op datanetwerken. Goed nieuws, maar dat lesaanbod is specialistisch, en niet alle IT docenten hebben die kennis in huis. Vandaar dat er samenwerking wordt gezocht met securityleveranciers die hun expertise en trainingen graag willen delen met jonge IT-ers.

Fortinet is een van de leveranciers van cybersecurity-oplossingen die training- en onderwijsprogramma’s opzetten voor diverse doelgroepen binnen organisaties, van front office-medewerkers tot technici in de back-office. Het bedrijf vindt dat cybersecurity de verantwoordelijkheid van iedereen binnen de organisatie is.

Fortinet biedt verschillende (veelal) gratis training aan:

Het Fortinet Network Security Expert (NSE)-programma

Dit certificeringsprogramma met acht niveaus is bedoeld voor technische professionals die hun vaardigheden en ervaring op het gebied van netwerkbeveiliging door een onafhankelijke partij willen laten toetsen. Met mogelijkheden voor zelfstudie op eigen tempo, klassikale training en praktijkoefeningen helpt het Fortinet NSE-programma deelnemers aan te tonen dat ze complexe concepten op het gebied van netwerkbeveiliging onder de knie hebben. Door deel te nemen aan dit programma kunnen technische professionals, met inbegrip van partners van Fortinet, hun kennis van het moderne bedreigingslandschap en het brede scala aan oplossingen van Fortinet vergroten en laten certificeren.

De Fortinet Network Security Academy (FNSA)

Het belangrijkste doel van de Fortinet Network Security Academy is de vorming van een nieuwe lichting cybersecurity-professionals. Fortinet doet dat met door de branche erkende training en certificering voor middelbare scholieren, studenten en leden van aangesloten non-profitorganisaties. Het FNSA-programma biedt universiteitsinstellingen en non-profitorganisaties toegang tot het NSE-trainingsaanbod van Fortinet. Deelnemers kunnen zo de kennis opdoen die nodig is om lid te worden van een elitegroep van vaardige beveiligingsprofessionals.

Het FNSA-programma voorziet in training- en certificeringsmogelijkheden op het gebied van cybersecurity die vroeger alleen waren voorbehouden aan klanten, werknemers en partners van Fortinet. Meer dan 200 hogescholen in ruim 60 landen nemen hieraan deel. Het FNSA-programma zorgt ervoor dat deelnemers uit alle delen van de wereld afstuderen met de vaardigheden die ze nodig hebben om netwerken te beschermen tegen voortdurend veranderende cyberbedreigingen.

Het Fortinet FortiVet-programma

Het primaire doel van het Fortinet Veterans-programma is om veteranen te helpen om een militaire loopbaan in te ruilen voor een carrière in cybersecurity. Het FortiVet-programma helpt hen daarbij met training, professionele netwerkmogelijkheden, mentoring en gerelateerd scholingsadvies. Dit maakt het aanmerkelijk eenvoudiger voor militaire veteranen om de overstap naar de burgermaatschappij te maken.

Samenwerken is het antwoord

In een tijd waarin het tekort aan beveiligingsvaardigheden groeit en het bedreigingslandschap steeds complexer wordt, is het aan leveranciers als Fortinet om hun verantwoordelijkheid te nemen en organisaties aan een oplossing voor deze problemen te helpen. Niet alleen door cybersecurity-producten aan te bieden, maar ook door het aanbieden van beveiligingstraining en scholingskansen. Het bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van netwerkbeveiliging en de samenwerking met universiteiten en non-profitorganisaties vormen een onderdeel van het proces om cybercriminaliteit flink te verminderen. Toch moeten de positieve gevolgen hiervan niet worden onderschat. Het is van essentieel belang dat leveranciers en onderwijsinstellingen steeds vaker samenwerken om organisaties in alle delen van de wereld veilig te houden.
Auteur: Bas van Hoek, Cybersecurity Sales Consultant bij Fortinet

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.