Matrix42 helpt zorgpersoneel op COVID-19-afdelingen door licenties te schenken voor video call devices

| Matrix42 | 3 min | 03 juni 2020 10:09
Copyright: Matrix42
Tijdens deze wereldwijde gezondheidscrisis toont Matrix42, specialist voor innovatieve oplossingen in Digital Workspace Management, zijn solidariteit met zorgpersoneel door schenkingen te doen aan ziekenhuizen die de afgelopen maanden COVID-19-afdelingen hebben opgericht voor de opname en behandeling van besmette patiënten. Matrix42 schonk ongeveer 300 Silverback-licenties en zorgde voor de installatie, het beheer en de beveiliging van apparaten die aan patiënten op de intensive care werden geschonken.

De volgende zorginstellingen in Lombardije, het epicentrum van de eerste uitbraak van het coronavirus in Italië, ontvingen schenkingen: het Luigi Sacco-ziekenhuis in Milaan, de Valle Olona en Melegnano ASST’s (regionale gezondheidsinstellingen), Multimedica en de San Matteo IRCCS (onderzoeksziekenhuis) in Pavia.

Roberto Casetta, Vice President Global Sales bij Matrix42, was rechtstreeks betrokken bij de schenkingen en legt uit hoe Matrix42 de steun kon bieden: “Veel organisaties, instellingen, verenigingen en ondernemers hebben medische of IT-apparatuur geschonken, afhankelijk van wat ze konden bieden. Veel van de apparatuur bestond uit gereviseerde tablets zonder vooraf geïnstalleerde applicaties. Matrix42 zette zijn technologie op de apparaten, installeerde applicaties en configureerde ze voor videogesprekken, zodat patiënten op de intensive care contact konden opnemen met hun familie. Deze patiënten worden vaak snel opgenomen in het ziekenhuis en hebben geen tijd om veel spullen van thuis mee te nemen, waardoor ze vaak niet beschikken over communicatiemiddelen. Eenmaal op de COVID-19-afdeling hebben ze geen contact met de buitenwereld. Deze mobiele apparaten bieden hen een link met de buitenwereld.”

De schenkingen zijn gedaan via een van onze partners, de INIX Group, die de Silverback-oplossing heeft geïnstalleerd en de apparaten heeft geconfigureerd.

Functionele mobiele werkplekken

Silverback maakt remote Mobile Device Management (MDM) mogelijk, denk aan tablets en smartphones. Het transformeert dergelijke apparaten in volledig functionele mobiele werkplekken om productiviteit te verhogen, gebruikersvriendelijke self-service functies te ondersteunen en responstijden en implementatievereisten te verminderen. Door eenmalig een wachtwoord in te voeren heeft de gebruiker toegang tot vooraf geconfigureerde applicaties die direct gebruikt kunnen worden.

Op deze manier toont Matrix42 niet alleen solidariteit met de patiënten, die eindelijk online en volledig onafhankelijk contact op kunnen nemen met hun familie, maar ook met het zorgpersoneel dat betrokken is bij het runnen van de ziekenhuizen: “Door patiënten hun eigen apparaten te geven die al helemaal gebruiksklaar zijn voor videogesprekken, wordt fysiek contact tussen personeel en COVID-19-patiënten tot een minimum beperkt. Hierdoor is de werkdruk en het stressniveau verlaagd en kunnen artsen en paramedici zich concentreren op taken die essentieel zijn voor herstel. Door patiënten ‘technologische onafhankelijkheid’ te bieden, ontstond er dus een extra positieve uitkomst, namelijk dat contact dat niet essentieel is voor behandeling wordt verminderd.”

Dokter Orsi, hoofd informatiesystemen van het Luigi Sacco-ziekenhuis in Milaan, zei: “Doordat apparaten op afstand konden worden geïnstalleerd, vergemakkelijkte het beheer van de mobiele terminals op de intensive care. Silverback heeft ons geholpen de apparaten te configureren en te overzien zonder ze periodiek terug te moeten roepen. De oplossing kon niet alleen snel worden geïmplementeerd en eenvoudig worden uitgevoerd, maar stelde ons ook in staat om patiënten apparaten te geven waarmee ze de buitenwereld konden bereiken. We zullen deze oplossing ongetwijfeld blijven gebruiken, ook nadat de huidige crisis voorbij is.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Matrix42

Matrix42 helpt organisaties bij het digitaliseren en beveiligen van de werkomgeving van hun werknemers. De software voor digital workspace experience beheert apparaten, applicaties, processen en services op een eenvoudige, veilige en compliant manier. De innovatieve software ondersteunt de naadloze integratie van fysieke, virtuele, mobiele en cloud-based workspace-omgevingen in bestaande infrastructuren. Het bedrijf distribueert en implementeert software-oplossingen samen met regionale en wereldwijde partners.
Meer over Matrix42

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.