Dedrone en BlackBerry werken samen tegen ongeautoriseerde droneactiviteiten

| BlackBerry | 2 min | 03 juni 2020 18:51
Copyright: Dedrone
BlackBerry Limited kondigt vandaag een samenwerking aan met Dedrone®, een internationale speler het gebied van luchtruimbeveiliging. Samen leveren zij geavanceerde contra-dronetechnologie ter beveiliging van 's werelds meest kritische locaties.

Dedrone integreert, als onderdeel van deze samenwerking op het gebied van embedded technologie, BlackBerry® AtHoc-software in haar producten om real-time, veilige waarschuwingen mogelijk te maken wanneer een kwaadwillende of niet-geautoriseerde drone in een luchtruim wordt gedetecteerd. In 2018 werd de DroneTracker-software van Dedrone succesvol ingezet bij een Nederlands festival. Daarbij werden binnen een aantal uren maar liefst 4 drones gedetecteerd.

“Wanneer een onbevoegde drone het gecontroleerd luchtruim binnenkomt, is tijd van essentieel belang. Hoe effectiever het personeel ter plaatse kan reageren, hoe groter de kans dat ze de drone kunnen tegengaan. De geavanceerde waarschuwingsmogelijkheden van BlackBerry AtHoc, gecombineerd met de dronedetectietechnologie van Dedrone, stellen onze klanten in staat nauwkeurig en op tijd te reageren om de situatie onder controle te houden'', vertelt Aaditya Devarakonda, President en Chief Business Officer bij Dedrone.

"Nieuwe, geavanceerde technologieën kunnen een aantal van de meest urgente uitdagingen van vandaag oplossen. Tegelijkertijd brengen ze ook nieuwe beveiligingsrisico's met zich mee", zegt Christoph Erdmann, Senior Vice President Secure Communications bij BlackBerry. “Drones zijn een van de vele IoT-endpoints die bijdragen aan de groeiende chaos waar beveiligingsmanagers doorheen moeten navigeren. We zijn verheugd om samen te werken met Dedrone om een ??cruciale oplossing te bieden die organisaties over de hele wereld kunnen gebruiken om burgers en het publiek te beschermen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.