VMware introduceert elastische infrastructuur voor AI/ML-applicaties met VMware vSphere 7

| VMware | 2 min | 04 juni 2020 11:02
Afbeelding: VMware vSphere Bitfusion | Copyright: VMware
VMware introduceert een nieuwe, geïntegreerde functie in VMware vSphere 7 die organisaties in staat stelt elastische infrastructuur on demand beschikbaar te stellen voor artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-applicaties. Deze nieuwe functie, VMware vSphere Bitfusion, is ontwikkeld nadat VMware in 2019 Bitfusion, een pionier op het gebied van virtualistie van hardware accelerator resources, inclusief graphics processing unit-technologie, heeft overgenomen.

Organisaties gebruiken hardware accelerators zoals GPU’s om de prestaties van AI/ML workloads die meerdere uren of langer moeten draaien drastisch te verbeteren. IT-teams hebben geconcludeerd dat deze hardware accelerators echter geïsoleerde eilanden zijn die niet gedeeld kunnen worden in grote delen van de organisatie. Het feit dat deze bronnen niet gedeeld kunnen worden leidt tot inefficiënt en suboptimaal gebruik van zowel bestaande als nieuw aangekochte bronnen. De combinatie van Bitfusion en VMware vSphere helpt organisaties kosten te besparen, bronnen te delen waar en wanneer deze nodig zijn en de juiste hardware accelerator-bronnen, zoals GPU, toe te kennen aan de juiste workload op het juiste moment.

“Ons doel is om dezelfde waarde aan GPU’s toe te kennen als aan CPU’s”, zegt Krish Prasad, senior vice president en general manager, Cloud Platform Business Unit van VMware. “Door het afbreken van bestaande silo’s van GPU-bronnen, kunnen organisaties hier veel beter en efficiënter gebruik van maken omdat ze gedeeld kunnen worden, wat direct resulteert in kostenbesparingen. Belangrijker nog is dat organisaties verder kunnen met nieuwe en bestaande AI/ML-initiatieven en zo de business een boost kunnen geven door deze GPU-bronnen on demand te delen met hun teams via VMware vSphere 7.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over VMware

VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.