Winkeliers verwelkomen klanten veilig terug dankzij AI-tracking van Deep North

| Deep North | 2 min | 04 juni 2020 13:21
Gewaardeerd
Copyright: Deep North
Terwijl in Nederland de verschillende maatregelen geleidelijk worden versoepeld, krijgen veel winkeliers te maken met toenemende consumenten. Daarmee ontstaat er een behoefte aan een oplossing die helpt bij het creëren van plannen en processen die de gezondheid en veiligheid van zowel hun werknemers als klanten waarborgen. 

De Mobiliteitsrapporten voor COVID-19 van Google bieden tastbare inzichten in de effecten van de pandemie op de manier van verplaatsen in Europese landen. Zo blijkt uit het rapport dat het Nederlandse werkverkeer met 78 procent is afgenomen. [1] We kunnen daarnaast een trend afleiden in de Nederlandse detailhandel, aangezien er 35 procent minder voetverkeer wordt geconstateerd. [2] Dit betekent dat consumenten minder besteden aan fysiek winkelen, terwijl de parkbezoeken met maar liefst 246 procent zijn gestegen. [3]

Deep North, specialist in computervisie en AI-gestuurde video-analyse voor retailers, winkelcentra en transporthubs, presenteert hoe ze bedrijven in staat kunnen stellen het consumentengedrag in fysieke omgevingen beter te begrijpen. Dankzij de technologie kunnen winkelcentra, winkels en transportknooppunten de controle over het consumentenverkeer terugwinnen en de klantervaringen verbeteren. 

"Fysieke retailers hebben behoefte aan unieke oplossingen die groei stimuleren, aanpassingsvermogen bieden, verkoop mogelijk maken en de veiligheid van hun klantenbestand waarborgen terwijl we langzaam uit een intelligente lockdown komen", zegt Dejan Subosic, President van Deep North EMEA. "Onze technologie kan de bezettingsgraad van winkels en bijbehorende bewegingen in de winkel meten. Zo hopen we dat ondernemers zich verzekerd voelen om opnieuw open te gaan en hun klanten onder deze nieuwe omstandigheden te verwelkomen", vertelt Subosic.

“Het is belangrijker dan ooit dat bedrijven en instellingen die fysieke ruimtes beheren hun data gaan begrijpen. Zo kunnen ze de veiligheid van hun medewerkers en klanten beter garanderen. Informatie over de fysieke wereld is niet langer prettig om te hebben – het is een noodzaak om dit te hebben”, licht Subosic toe.

Enkele voorbeelden van hoe de oplossing van Deep North in real-time kan helpen, zijn hieronder samengevat:
  • Bedrijven kunnen de winkelbezetting meten. Hierdoor kunnen winkels hun activiteiten beheren en klanten waarschuwen over veiligheidsniveaus in (versus de handmatige tellers bij de in- en uitgangen);
  • Het makkelijker bepalen van wachtrijlengtes en wachttijden om winkels te bezoeken;
  • Winkeliers krijgen beter inzicht of klanten en werknemers zich aan de sociale afstandsnormen houden;
  • Retailers kunnen identificeren waar in-store klanten zich clusteren. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat er een juiste afstand bestaat tussen verschillende productgroepen ten behoeve van het voetverkeer.
[1] Google COVID-19 Community Mobility Report Netherlands, May 21, 2020. Mobility Changes, Workplaces. Link: https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-05-21_NL_Mobility_Report_en.pdf 
[2] Google COVID-19 Community Mobility Report Netherlands, May 21, 2020. Mobility Changes, Retail & recreation. Link: https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-05-21_NL_Mobility_Report_en.pdf 
[3] Google COVID-19 Community Mobility Report Netherlands, May 21, 2020. Mobility Changes, Parks. Link: https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-05-21_NL_Mobility_Report_en.pdf

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Deep North

Deep North, wereldleider op het gebied van AI en real-world analyses, lanceert nieuwe functies om consumenten en werknemers een gerust gevoel en veiligheid te bieden in openbare plaatsen, overal ter wereld. De end-to-end softwareoplossing van Deep North combineert kunstmatige intelligentie met computervisie om retailers en bedrijven te helpen bij het digitaliseren en analyseren van gedragsmetingen, en geeft hen tools om op basis van deze inzichten te handelen.
Meer over Deep North

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.