HP introduceert polypropyleen materiaal om 3D printmarkt uit te breiden

Doorbraak nieuw materiaal voor eindstukken maakt nieuwe toepassingen mogelijk

| HP | 4 min | 04 juni 2020 16:13
Copyright: HP
  • Introductie van HP 3D High Reusability Polypropyleen (PP), mogelijk gemaakt door uitgebreide alliantie van BASF
  • Nieuwe samenwerking met Oechsler voor meer personalisatie en minder complexiteit in onder andere de autoindustrie
  • Nieuwe HP Metal Jet klant Cobra Golf maakt gebruik van het meest geavanceerde metaal 3D-printplatform in de industrie voor productinnovatie en onderdelenproductie.
HP onthult vandaag een aantal aankondigingen op het gebied van 3D printing die HP’s leiderschap in de industrie hardmaken. Om de markt uit te breiden en nieuwe toepassingen voor klanten mogelijk te maken, levert HP Polypropyleen (PP) materiaal voor additive manufacturing. Het nieuwe HP 3D High Reusability PP, mogelijk gemaakt door BASF, is een veelzijdig, duurzaam en chemisch resistent materiaal1 dat gekwalificeerd is voor HP's productie-grade 3D printsystemen. Het materiaal is ideaal voor klanten in de auto-, consumenten-, industriële en medische sector die een optimale balans tussen prestatie en kosten2 willen.
 
HP kondigt ook een nieuwe samenwerking met Oechsler aan, wereldwijde speler op het gebied van ontwerp en productie. Hiermee wil HP toepassingen ontwikkelen voor zowel de nieuwe PP en HP's bredere materiaalportfolio als nieuwe klant Cobra Golf, voor Metal Jet 3D printtechnologie.
 

“De COVID-19-crisis is een keerpunt voor de industrie. HP en haar drukten meer dan 2,3 miljoen 3D-onderdelen om de tekorten in de supply chain te overbruggen, lokale productie mogelijk te maken en zorgprofessionals een hepende hand te bieden", aldus Ramon Pastor, Interim President van 3D Printing en Digital Manufacturing, HP Inc. "Terwijl we ons voortbewegen door dit nieuwe landschap, blijven we stappen zetten op het gebied van innovatieve 3D printmaterialen, oplossingen en samenwerkingen om onze wereldwijde klanten te helpen."

Doorbraak nieuwe PP biedt kansen en verbetert duurzaamheid

Polypropyleen is een veelzijdig materiaal dat ideaal is voor een breed scala aan auto-, consumenten-, industriële en medische toepassingen. Het nieuwe HP 3D High Reusability PP, dat BASF beschikbaar stelt, biedt klanten nieuw additive manufacturing materiaal met dezelfde eigenschappen als de gangbare PP's bij het spuitgieten, dat bijna ongelimiteerd gebruikt kan worden. Met een chemische weerstand, een lage vochtopname en een lange levensduur is PP perfect voor leidingen, vloeistofsystemen en containers. Automakers kunnen bijvoorbeeld hetzelfde PP gebruiken voor zowel het maken van prototypes als voor de productie van eindonderdelen voor het interieur, exterieur en motorkap.
 
Ontwikkeld in samenwerking met BASF voor de Jet Fusion 5200 3D-serie van HP, biedt de nieuwe PP een hoge productiviteit. Naast baanbrekende besparingen en prestaties helpt de nieuwe PP bij het verminderen van afval3 doordat overtollig poeder4 voor 100% kan worden hergebruikt.
 
HP ontwikkelt samen met partners, leveranciers van onderdelen en klanten volledig nieuwe PP-toepassingen, in samenwerking met Extol, GKN Powder Metallurgy/Forecast 3D, Henkel, Oechsler en Prototal.

Image

Productie op schaal met nieuwe professionele diensten, uitgebreide industriële 4.0 samenwerkingsverbanden

 
Om klanten te helpen naar digitale productie te versnellen kondigt HP nieuwe en uitgebreide 3D Professional Services-aanbiedingen en industriële allianties aan, waaronder:
  • HP 3D Professional Services: nieuwe mogelijkheden voor professionele services, waaronder ontwerpoptimalisering voor baanbrekende applicaties, stroomlijning van productieprocessen om massaproductie op maat en op grote schaal en applicatie-identificatie en ontdekking diensten. Meer informatie over HP 3D Professional Services vind je hier.
  • Uitbreiding van de strategische alliantie met BASF, een nieuwe strategische alliantie met Oechsler en Fast Radius als nieuw lid van het HP Digital Manufacturing Network.
Het bevorderen van de massaproductie met nieuwe metaalklanten
 
HP Metal Jet technologie is het toonaangevende platform in de industrie voor de 3D massaproductie van metaaldelen. Nieuwe klanten die de HP Metal Jet technologie omarmen, waaronder Cobra Golf, een leider in het fabriceren van golf clubs.
 
[1] Based on internal HP testing, May 2020, with tests for mechanical property retention, dimensional stability, and weight change after 7- and 30-day immersion with acids, bases, organic solvents, and aqueous solutions.
[2] Compared to other materials in the HP 3D materials portfolio as of May, 2020.
[3] Easier to process than standard HP 3D High Reusability PA 12, providing proper fusing along with good spreadability and compatibility due to its small particle size.
[4] Based on internal HP testing, May 2020. HP Jet Fusion 3D Printing Solutions using HP 3D High Reusability PP enabled by BASF provide up to 100% powder reusability ratio, producing functional parts batch after batch. For testing, material is aged in real printing conditions and reclaimed powder is tracked by generations (worst case for reusability). Parts are then made from each subsequent generation and tested for mechanical properties and accuracy showing no degradation of properties up to three generations of use.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.