SentinelOne zet cybersecurity Aston Martin in hoogste versnelling

| SentinelOne | 2 min | 08 juni 2020 15:57
Copyright: SentinelOne
SentinelOne is gekozen als de cybersecurity-partner van Aston Martin Lagonda. De beroemde autofabrikant gebruikt het platform voor de beveiliging van de fabriek, het hoofdkantoor, de logistiek en lokale kantoren.

Aston Martin maakt sinds 1913 buitengewone auto’s gericht op design en kwaliteit, en is een van de typerende luxemerken van het Britse erfgoed geworden. Met het oog op de snel toenemende cyber-dreigingen wilde het bedrijf investeren in een toekomstbestendig security-programma gebaseerd op kunstmatige intelligentie, ter vervanging van traditionele antivirus. Dit bood geen bescherming meer aan moderne malware en ransomware-aanvallen. Bovendien vereiste de legacy antivirus-oplossing veel handmatig werk van medewerkers, terwijl de gebruikerservaring te wensen over liet. Het nieuwe security-platform moest daar een oplossing voor bieden en tegelijkertijd overweg kunnen en naadloos ingevoerd worden met Aston Martin’s complexe IT-omgeving met Windows, Mac, Linux, en cloud workloads en specifieke machines voor CAD, CAE en ontwerp en productie. 

“We wilden geen toepassing die onze designers en engineers in de weg zou zitten. Het platform moest simpel te bedienen zijn, vrijwel onzichtbaar voor de eindgebruikers, en toch ons volledige zekerheid en veiligheid geven. Bovendien wilde we iets dat toekomstbestendig is, net zoals Aston Martin Lagonda altijd blijft innoveren”, aldus Steve O’Connor, Director of Information Technology bij Aston Martin Lagonda.

“We waren onder de indruk van de snelle opkomst van SentinelOne als security-bedrijf met capaciteiten die we niet bij anderen zagen”, vervolgt O’Connor. “Na het maken van een shortlist gingen drie partijen door naar een Proof of concept. In deze fase liet SentinelOne de rest ver achter zich, zelfs gerenommeerde merken. Sterke bescherming en weinig false positives, terwijl we positieve berichten kregen van gebruikers op allerlei besturingssystemen.”

Het Singularity-platform van SentinelOne heeft een zogeheten product-first aanpak, aangestuurd door AI en machine learning. De oplossing houdt aanvallen tegen, maar signaleert ook autonoom andere dreigingen, waardoor security-medewerkers tijd overhouden voor belangrijkere zaken en niks ongezien toch onverhoopt het netwerk binnenkomt. Dit wordt bij Aston Martin versterkt door SentinelOne’s Vigilance MDR (managed detection en response) service, waarmee ze beschikken over een 24/7 SOC schaalbaarheid en bescherming tegen de meest geavanceerde dreigingen.

O’Connor: “Direct na de POC bleek SentinelOne de oplossing voor ons. De uitrol was makkelijker dan verwacht, ondanks onze complexe omgeving. Gelijk na activering haalde het platform malware eruit dat de oude antivirus had gemist.”

Nicholas Warner, COO van SentinelOne: “Het is een eer wanneer merken als Aston Martin Lagonda je selecteren om hun medewerkers, platformen en systemen beschermen. We zijn ervan overtuigd dat we een ongeëvenaarde beveiliging en zichtbaarheid kunnen bieden. Met ons aan het stuur brengen Aston Martin Lagonda en de vele andere bedrijven die we onlangs mochten verwelkomen cybersecurity op een nieuw niveau, terwijl ze tijd en operationele kosten besparen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.