Lufthansa CityLine wint 'Data Powered Business' award voor transformatieproject met Celonis

IDC looft transformerende kracht van Celonis voor het verbeteren van de stiptheid van vluchten van Lufthansa CityLine met 300.000 minuten

| Celonis | 2 min | 10 juni 2020 12:06
Copyright: Juke Schweizer
Lufthansa Cityline is uitgeroepen tot winnaar van een IDC European Data Strategy & Innovation Award. De vervoerder ontving de award voor de categorie ‘Data Powered Business’, als erkenning voor het verbeteren van haar processen op basis van data met behulp van de process mining-technologie van Celonis. IDC's European Data Strategy & Innovation Awards vond dit jaar voor het eerst plaats, een uitreiking die jaarlijks terug zal keren.

Lufthansa CityLine, een dochteronderneming van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, is gespecialiseerd in hubfeederdiensten in het wereldwijde routenetwerk van Lufthansa. De vervoerder kreeg de award toegewezen als erkenning voor het verbeteren van haar processen op basis van data, met behulp van de technologie van Celonis. Hierdoor werd onder andere de stiptheid van de vluchten met maar liefst 300.000 minuten verbeterd en werden vertragingen in onderhoudswerkzaamheden met 15 procent verminderd.

Processen verbeteren

Door de inzet van Celonis technologie benut Lufthansa Cityline de kracht van AI om zowel knelpunten als benedenmaatse prestaties te identificeren. Tegelijkertijd kunnen ze diezelfde knelpunten opnieuw inrichten en zo de processen optimaliseren.

In tegenstelling tot conventionele, handmatige procesoptimalisatietechnieken maakt Lufthansa CityLine gebruik van AI-gebaseerde process mining software om complexe bedrijfsprocessen automatisch te identificeren. De oplossing zorgt ervoor dat op basis van de vrijgekomen data de oorzaken van procesafwijkingen en inefficiëntie beter in kaart gebracht kunnen worden. Processen worden vervolgens verbeterd met behulp van AI-aangedreven aanbevelingen.

Prestaties transformeren met process mining

Lufthansa CityLine deed een beroep op Celonis na het identificeren van bepaalde uitdagingen met betrekking tot haar vluchtactiviteiten. De luchtvaartmaatschappij wilde met name de stiptheid van de vluchten verhogen en de negatieve impact van vertragingen op de klanttevredenheid verminderen. In plaats van procesadviseurs in te huren om het probleem te onderzoeken, koos Lufthansa CityLine voor Celonis om processen te ontdekken, te verbeteren en te bewaken: op basis van data.

AI helpt om knelpunten te begrijpen

De software van Celonis wordt onder andere ingezet voor het technisch vlootbeheer van Lufthansa Cityline. Celonis stelt Lufthansa CityLine in staat om processtromen, inefficiënties en knelpunten in het onderhoud van de vliegtuigen beter te begrijpen.

Voor grondoperaties gebruikt Lufthansa CityLine de toepassing om belangrijke processen te visualiseren die van invloed zijn op de algehele stiptheid. Het complexe totaal omvat verschillende, gelijktijdige activiteiten zoals laden, tanken en catering.

Lufthansa CityLine wordt nu in staat gesteld om de tijd te analyseren die nodig is voor de turnarounds van vliegtuigen, rekening houdend met omstandigheden zoals het seizoen, het tijdstip en het type vliegtuig. Dit maakt nauwkeurigere prognoses mogelijk en betekent dat Lufthansa CityLine kosten vanwege onregelmatigheden kan vermijden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Celonis

Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.