Tanium versterkt Zero Trust-mogelijkheden via partnership met Cloudflare

| Tanium | 3 min | 11 juni 2020 11:40
Afbeelding: Integratie van Tanium en Cloudflare for Teams | Copyright: Cloudflare
Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, en Cloudflare, dat de beveiliging en prestaties van websites en diensten van wereldwijde organisaties verbetert, hebben een partnership gesloten waardoor organisaties profiteren van verbeterde Zero Trust access-policies. Klanten die beide platforms inzetten kunnen nu de endpoint visibility-oplossing van Tanium integreren in Cloudflare for Teams. Hierbij bepalen Cloudflare Access-policies of een verzoek een applicatie mag bereiken of niet. Dit is zeer relevant in een wereld waarin veel vanuit huis wordt gewerkt.

De snelle groei richting cloud-first-technologie verdrijft de vroegere mindset van ‘binnen is veilig’ en biedt ruimte voor nieuwe producten die remote-werkers en hun apparaten identificeren, authenticeren en autoriseren. In deze nieuwe periode hebben veel organisaties moeite om hun gevoelige applicaties en data weg te houden van onveilige en niet goedgekeurde apparaten. Veel organisaties hebben niet de mogelijkheden om deze nieuwe netwerken te beveiligen door niet alleen de gebruiker restricties op te leggen, maar, belangrijker nog, ook de apparaten waarmee ze verbinding maken met het netwerk.

Met Zero Trust wordt toegang tot gevoelige data, assets, applicaties en diensten geboden op basis van least privilege access. Alleen wanneer dat echt nodig is en verificatie/authenticatie van de gebruiker en het apparaat moet gebeuren voordat een connectie tot stand gebracht wordt. Gebruikersauthenticatie krijgt vooral veel aandacht, maar Cloudflare en Tanium werken nu samen om het tweede, belangrijke onderdeel van het proces te verstevigen: device health.

Taniums Endpoint Identity zorgt hierbij voor een uitbreiding van Tanium’s inzicht in de Zero Trust-omgeving. Zonder dat daarvoor een extra endpoint agent nodig is kunnen klanten definiëren welke apparaten toegang hebben tot hun Zero Trust-netwerken. Dit is mogelijk dankzij naadloze en snelle integratie met de identity and access management-technologie van Cloudflare.

Cloudflare Access

Cloudflare Access beveiligt door Zero Trust-handhaving toe te passen op elk verzoek. In plaats van iedereen te vertrouwen op het netwerk, checkt Access de identiteit elke keer wanneer iemand een applicaties wil benaderen. Deze check vindt plaats in een van de 200 datacenters die Cloudflare heeft over de hele wereld en zo altijd optimale snelheid en prestaties kan bieden.

Meer inzicht toegevoegd

Tanium monitort en evalueert de gezondheid van de endpoint in real time waardoor IT-complexiteit daalt dankzij uitgebreid inzicht in en controle over endpoints op basis van een enkel platform.
Net zoals de producten van Cloudflare voor netwerk performance en security, vervangt Tanium traditionele endpoint-oplossingen door een enkel platform om apparaten veilig te houden. Organisaties kunnen vanaf nu beide platforms inzetten voor optimale beveiliging van netwerken en endpoints.

Hoe werkt het

Het integreren van Tanium en Cloudflare for Teams is eenvoudig. De handdruk tussen Tanium’s agent op het apparaat en het Cloudflare-netwerk vertrouwt op onderling beveiligde connecties.

Het Cloudflare-netwerk en de Tanium-distributie voeren deze check naadloos uit voor de eindgebruiker. Omdat Cloudflare Access in alle 200 datacenters over de gehele wereld draait kunnen beslissingen binnen 100 milliseconden genomen worden voor 99 procent van de wereldbevolking die toegang heeft tot internet. Door te integreren met Tanium, kan de beslissing direct genomen worden zonder dat daarvoor ook nog de Tanium-administratielaag geraadpleegd hoeft te worden.

Klanten van Cloudflare en Tanium kunnen direct gebruikmaken van de voordelen van deze integratie door externe verzoeken alleen toegang te verlenen wanneer deze komen van managed en beveiligde apparaten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.