Siemens presenteert update voor Simcenter system simulation solutions

| Siemens | 2 min | 11 juni 2020 11:50
Copyright: Siemens
 Siemens Digital Industries Software kondigt de nieuwste release aan van de Simcenter™system simulation solutions. Deze oplossingen, onderdeel van het Simcenter™ software portfolio, helpen engineers met het snel bouwen van een zogenaamde digital twin, vóór een fysiek prototype beschikbaar is.

Hierbij optimaliseert de toepassing de interactie tussen mechanische, hydraulische, pneumatische, thermische en elektrische systemen. Met de update kunnen gebruikers de Simcenter system simulation solutions nog meer naar eigen gebruik personaliseren en wordt het systeem nog makkelijker te gebruiken. Simcenter is deel van het Xcelerator portfolio, Siemens’ geïntegreerde portfolio van software, diensten en een platform voor applicatieontwikkeling.

De nieuwste release van Simcenter system simulation solutions biedt een update van alle losse oplossingen, om zo innovatie te versnellen en samenwerking eenvoudiger te maken. De toegenomen productiviteit is noodzakelijk voor de klantverwachting die snel verschuift, en een markt die steeds veeleisender is.
  • Simcenter™ Amesim™ software is nu sneller en accurater in de setup van modellen, het doen van metingen en het rapporteren van simulatieresultaten. Verbeteringen in de ‘gasturbine performance’ tool in Simcenter Amesim verlagen bijvoorbeeld de setup-tijd met een factor 100, om zo innovatie te versnellen.
  • De nieuwe ‘side-by-side’ mogelijkheid staat gebruikers toe verschillende versies van Simcenter™ Flomaster™ software naast elkaar te gebruiken, zodat samenwerking makkelijker wordt en de efficiëntie enorm groeit. Gebruikers kunnen nieuwe projecten starten en gebruik maken van de mogelijkheden van nieuwe releases, maar nog steeds toegang en bruikbaarheid van oude versies houden voor oudere projecten.
  • De nieuwste versie vanSimcenter™ System Analyst software automatiseert instellingen van verschillende modellen. Met een paar klikken kunnen gebruikers modellen in hun taak instellen, en limieten bepalen.
  • Simcenter™ System Architect software stroomlijnt de gebruikerservaring, doordat attributen van de Simulation Templates en Instrumented Models zijn uitgebreid.
  • Simcenter™ Webapp Server ondersteunt nu Functional Mock-up Units (FMU), naast Simcenter Amesim modellen. De eigenaar van een model kan alleenstaande FMU 2.0 voor co-simulatie genereren met zijn ‘authoring tool’, en deze uploaden op de Simcenter Webapp Server.
  • Simcenter Sysdm™ software kan nu integreren met Simcenter System Analyst om voor traceerbaarheid te zorgen, en consistentie van bronnen te waarborgen die door verschillende simulatiearchitecten, domeinexperts en project engineers gebruikt worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.