BlackBerry investeert in initiatieven voor schoon water als onderdeel van het actieplan voor duurzame investeringen VN

BlackBerry verlengt verbintenis aan Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties

| BlackBerry | 2 min | 11 juni 2020 14:44
Gewaardeerd
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited kondigt vandaag de verlenging aan van de inzet voor de United Nations Global Compact (UNGC) Sustainable Development Goals (SDG's). BlackBerry investeert in initiatieven die toegang bieden tot schoon water voor de wereldwijde locaties waar het bedrijf actief is.

Overal ter wereld hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Hierdoor komen veel kwetsbare gemeenschappen in ontwikkelingslanden nog verder onder druk te staan. Veilige waterzuivering is daarbij een essentiële voorwaarde voor toegang tot onderwijs, met name voor meisjes, en een strategie voor economische groei en armoedebestrijding. De COVID-19-pandemie heeft de noodzaak van toegang tot schoon water nog meer aangetoond, waarbij handenwassen één van de belangrijkste middelen is om ziekteverspreiding adequaat te voorkomen en in bedwang te houden.

Verder kondigt BlackBerry aan dat:
  • Het bedrijf tegen het einde van 2021 koolstofneutraal is. Klimaatverandering, voornamelijk gedreven door de uitstoot van CO2, beperkt de beschikbaarheid en kwaliteit van water en zal naar verwachting nog grotere gevolgen hebben. Sinds 2013 heeft BlackBerry de CO2-uitstoot met 88 procent verlaagd;
  • Het bedrijf investeert in Canada in afvalwaterzuiveringstechnologie om de milieueffecten van geloosd afvalwater in waterstromingen en de zee te elimineren en minder energie te verbruiken dan traditionele systemen;
  • Het bedrijf investeert in het herstel en onderhoud van waterputten in Rwanda. Hier haalt de bevolking momenteel water uit bronnen die ze blootstelt aan bacteriën. De economische voordelen van een verbeterde watervoorziening zullen Rwanda's Smart Cities Blueprint mogelijk maken, een raamwerk dat gericht is op het versnellen van de invoering van ICT-gedreven initiatieven in steden door heel Afrika;
  • Het bedrijf stopt wereldwijd met het gebruik van wegwerpplastic tegen het einde van 2021, vooruitlopend op het plan van de Canadese regering. Het initiatief helpt vervuiling door microplastics aan te pakken, evenals de last voor de oceanen en stromen waar plastic afval in terechtkomt en zo het onderwaterleven schaadt.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.