Nederlands bedrijf Phatfour speelt in op wereldwijde fietstrend en lanceert z’n tweede e-bike in retro-stijl

| PHATFOUR | 2 min | 12 juni 2020 10:15
Gewaardeerd
Copyright: PHATFOUR
Sinds de coronacrisis neemt de vraag naar e-bikes explosief toe. Ook Phatfour merkt een aanzienlijke boost in de verkoop van hun duurzame, elektrische fatbikes met retro-uitstraling van Nederlandse bodem. Het snelgroeiende Nederlandse bedrijf lanceert een nieuw model. Naast de populaire Phatfour FLB lanceert het snelgroeiende bedrijf lanceert een nieuw model: de Phatfour FLS.

Lekker toeren door eigen land

Steeds meer Nederlanders zoeken naar een alternatief voor het openbaar vervoer en willen vakantiegevoel creëren in eigen land. Het vakantiegeld is gestort, maar zo’n 71 procent van de Nederlanders verwacht dit jaar niet op reis te gaan tijdens de zomervakantie. Waar geeft de Nederlander nu zijn geld aan uit? Plezier in eigen land op een duurzame e-bike, blijkt. De e-bike creëert bewegingsvrijheid, zonder gebruik van tram of bus. Daarnaast is het goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid: mensen hoeven zich niet ‘gevangen’ te voelen en kunnen zich op een veilige manier vrij bewegen.  

De vetste e-bike van eigen bodem

De Phatfour is een elektrische fatbike in retro-stijl, oftewel een e-bike met dikke banden. Het model is gebaseerd op de Nederlandse Simplex uit 1906 en heeft dus de ‘look’ van een oude motorfiets. Een bijzonder design. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, worden deze stoere snelle fietsen gemaakt van 100 procent Nederlands staal, op eigen bodem. In 2019 vloog het eerste model al als warme broodjes over toonbank. Een jaar later zijn deze verkoopaantallen vervijfvoudigd.
 
Met de komst van de nieuwe FLS is er nu keuze in zithoogte. Met de Phatfour FLS zit je net wat dichter bij de grond in vergelijking met het bestaande FLB-model. De twee modellen hebben een uniek karakter, bevatten slimme ergonomische doorontwikkelingen en een kwalitatief hydraulisch remsysteem voor perfecte dosering. De robuuste bikes zijn voor diverse doeleinden te gebruiken; ideaal voor in de stad, maar ook voor langere afstanden.

BN’ers over hun Phatfour

“Ook Geraldine Kemper, Kay Greidanus, Henk Grol en zelfs onze geliefde bondscoach Ronald Koeman hebben de nieuwste modellen ontdekt en beschrijven het als ideale bike voor een uitstap op een relaxte en coole manier” vertelt Pieter, een van de oprichters van Phatfour.

De ontwikkelaars hebben met input van Geraldine het nieuwe FLS-model ontwikkeld; perfect voor haar lengte.
 
Wil jij deze zomer ook lekker biken op een Phatfour? Stel je eigen e-bike samen en bestel hem snel. Wil je hem testen? Ga langs bij een van de dealers of boek een proefrit op www.phatfour.com.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (5 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PHATFOUR

PhatFour is in september 2018 opgericht door Pieter van Beusekom, Mels van Hoolwerff & Daan Valk. Drie vrienden uit Amsterdam met een gezamenlijke passie voor voertuigen, vakmanschap & design. Samen kwamen ze op het plan om een moderne en echt andere e-bike "anno nu" te produceren. Met het eerste prototype aan de hand, hebben de jongens de nabestaanden van de oprichters van Simplex opgespoord. Daar werden de founders en de ebike warm onthaald en kregen ze een kijkje in de rijke geschiedenis van Simplex motorrijwielen en fietsen. Phat Four was geboren.
Meer over PHATFOUR

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.