Ekco zet koers naar top 5 cloudaanbieder

| Ekco | 3 min | 12 juni 2020 15:04
Gewaardeerd
Afbeelding: Jeroen van den Nouwland, Chief Revenue Officer Ekco | Copyright: Ekco
Cloudprovider Ekco stelt Jeroen van den Nouwland aan als Chief Revenue Officer. Het van oorsprong Ierse bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en verwacht de komende jaren nog eens in omvang te verzesvoudigen. Daarnaast heeft Ekco de ambitie een top 5 cloud provider te worden wereldwijd. Van den Nouwland is als CRO verantwoordelijk voor de gehele sales- en marketingketen. Op dit moment is het bedrijf actief in Ierland, de UK en Benelux.

‘We Ekco your business to the Cloud and back’ 

Ekco is de nieuwe naam van het voormalige bedrijf Internet Corp, samen met nog eens negen aangesloten entiteiten gaat het bedrijf verder onder de nieuwe naam, met drie duidelijke labels. Protect, Workspace en Core. Met deze drie labels is Ekco een van de meest volledige en uitgebreide cloud providers van Europa. Twee diensten waar het bedrijf grote groei verwacht, is cloud to cloud backup en cloud to cloud disaster recovery. 
 
‘De cloudmarkt staat op een kantelpunt. Steeds meer organisaties willen cloud onafhankelijk opereren, aan de knoppen zitten als het gaat om data en het wordt steeds belangrijker om ook cloud to cloud backup en disaster recovery toe te passen. Dat is voor de continuïteit en groei van organisaties belangrijk. Bij Ekco zijn we klaar voor deze omslag. We hebben de kennis, middelen en kunnen met elke organisatie meegroeien.’ 

Cloud to cloud disaster recovery 

Steeds meer organisaties werken met een SaaS omgeving, daarnaast neemt ook het gebruik van virtuele servers in public cloud omgevingen toe (Azure, Amazon, Google). Er zitten veel voordelen aan het gebruik van een cloud omgeving, maar het nadeel is dat het organisaties afhankelijk kan maken van diezelfde cloudprovider. Vaak wordt er wel een backup gemaakt, maar van files en niet de volledige omgeving. In geval van downtime bij de SaaS aanbieder is er geen alternatief. Met cloud to cloud backup en disaster recovery is dit er wel. In geval van een incident, ook bij de aanbieder, zijn organisaties snel weer up and running. 
 
‘Bij Ekco vinden we dat data altijd uitwisselbaar moet zijn tussen verschillende cloud omgevingen, daarnaast moet je als organisatie altijd controle hebben over je eigen data. Veel organisaties houden daar bij de ontwikkeling van een product of gebruik van een public server nog te weinig rekening mee. Ze kiezen een cloudprovider en maken een backup bij dezelfde provider. Bijvoorbeeld van Azure naar Azure, terwijl een backup van Azure naar de Ekco cloud ook mogelijk is. Daarmee voorkom je een afhankelijkheid. Gelukkig gaan steeds meer organisaties inzien dat data te waardevol is om hier niets van te vinden. En met onze diensten zijn ze weer in control.’ 

Back Ups beheren via een portal 

Een van de tools waarmee Ekco het verschil maakt is een portal waarin opdrachtgevers eenvoudig en snel backup omgevingen kunne uitrollen, beheren en monitoren. Hierin krijgen zij actuele informatie van backups die  zijn gemaakt en wanneer. In het geval van een incident kunnen ze hier ook eenvoudig de procedure starten om de backup terug te zetten. Binnenkort worden ook de diensten vanuit Workplace en Protect toegevoegd. Daarmee zorgt Ekco ervoor dat opdrachtgevers in één omgeving informatie krijgen van verschillende Ekco diensten zodat ze dit eenvoudig kunnen managen.

Over Jeroen van den Nouwland 

In 2010 richtte Jeroen van de Nouwland, samen met zijn compagnon Kasper de Waard, online backup specialist Cloud2 op. Dankzij het uitgebreide partnernetwerk groeide het bedrijf snel door tot een omzet van €2 miljoen, met landelijke dekking. De diensten werden verkocht door zo’n 400 partners, waarna het bedrijf in 2017 werd overgenomen door Internet Corp. Jeroen van den Nouwland bleef na de overname aan als Managing Director voor de Benelux en gaat nu, na de rebranding tot Ekco, door als CRO.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Ekco

Direct na hun studie starten twee jonge Ierse ondernemers Eoin en Jonathan, een online backup bedrijf genaamd ‘KeepitSafe’. Na het succesvol te hebben verkocht en onder de vleugels van de koper te hebben uitgebouwd tot een wereldwijde speler met een inzet van meer dan €100 miljoen, kroop het ondernemersbloed waar het niet kon gaan en besloot het duo nogmaals een bedrijf op te starten. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met meerdere vestigingen over de wereld. Het doel van Ekco is een top 5 cloud provider wereldwijd te worden. Hun eigen visie rondom cloud services maakt het bedrijf onderscheidend en innovatief.
Meer over Ekco

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.