HPE breidt Intelligent Data Platform uit voor flexibiliteit en continuïteit met autonome operations en Storage Class Memory

| HPE | 6 min | 15 juni 2020 12:21
Afbeelding: De HPE Primera | Copyright: HPE
 • HPE Primera zorgt voor autonome, zelf-geoptimaliseerde systeemoperatie
 • HPE InfoSight breidt cross-stack analytics uit naar Hyper-V
 • All-NVMe en Storage Class Memory (SCM) ondersteuning toegevoegd aan respectievelijk HPE Primera en HPE Nimble Storage
 • Replicatie tussen drie locaties en een vrijwel onmiddellijke asynchrone replicatie voor mission critical disaster recovery
Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft vandaag uitbreidingen aangekondigd voor HPE Primera en HPE Nimble Storage. Het gaat om een AI-gestuurd, zelfherstellend en zelf-geoptimaliseerd systeem waardoor realtime autonome operations mogelijk zijn. De nieuwe functionaliteit is onderdeel van een uitgebreide update aan het Intelligent Data Platform, een as-a-Service-platform dat op basis van AI voor de cloud is gebouwd. Het platform voorziet in applicatiebeschikbaarheid en -performance en brengt flexibiliteit en automatisering met zich mee.
 
De nieuwe bestaat onder andere uit:
 • Zelf-optimaliserende systeemoperatie met AI in HPE Primera en geavanceerde cross-stack analytics in HPE InfoSight voor Hyper-V.
 • Mogelijkheden voor disaster recovery met replicatie tussen drie locaties voor HPE Primera en HPE Nimble Storage en een vrijwel onmiddellijke asynchrone replicatie voor HPE Primera.
 • All-NVMe-ondersteuning voor HPE Primera om de performancedichtheid te verbeteren en Storage Class Memory (SCM) voor HPE Nimble Storage voor twee keer snellere responstijden.
 • On-demand storageautomatisering, geoptimaliseerd voor virtualisatie en containers met HPE Primera.
Tegenwoordig willen bedrijven nieuwe applicaties zo snel mogelijk op de markt brengen, maar tegelijkertijd ook bestaande applicaties blijven ondersteunen; alles om snel te kunnen reageren op veranderingen in de markt en beter te kunnen innoveren. 

“Om business continuïteit te bewaren moeten organisaties hun data beschermen en efficiënt, zonder onderbrekingen, kunnen opereren”, aldus Omer Asad, Vice President en General Manager van HPE Primera en HPE Nimble Storage. “HPE Primera en HPE Nimble Storage zorgen dat klanten hun innovatie versnellen en zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden van hun business, terwijl ze via HPE GreenLake hun uitgaven bewaken. HPE vermindert risico, elimineert complexiteit en verlaagt kosten die geassocieerd worden met databescherming. HPE heeft de slimste storage die AI inzet om zelf realtime te optimaliseren, waardoor klanten hun infrastructuur flexibel en betrouwbaar inzetten.”

Autonome operations en cross-stack analytics

HPE InfoSight, de meest geavanceerde AI voor infrastructuren, zorgt dat IT-teams zich kunnen concentreren op bedrijfsprioriteiten doordat onderbrekingen tussen storage en virtuele machines (VM) voorspeld en voorkomen worden. HPE tilt dit naar een hoger niveau door te zorgen dat er automatisch gehandeld wordt op basis van de intelligentie in HPE Primera. Daardoor staan essentiële bedrijfsapplicaties altijd aan en werken ze snel.
 
HPE Primera kent een ingebouwd AI-systeem dat wereldwijd getrainde machine learning-modellen verwerkt om realtime voorspellingen te doen over applicatiegedrag en performancepatronen. Door de updates binnen HPE Primera is het ook mogelijk om de systeemoperaties realtime te optimaliseren door intelligent en dynamisch resourcegebruik, dit leidt tot gegarandeerd snelle en voorspelbare performance.
 
Bovendien is HPE InfoSight voor HPE Nimble Storage de eerste die VM-management radicaal vereenvoudigt en bovendien voorziet in Hyper-V-omgevingen met cross-stack analytics voor het opsporen van ongebruikelijke performanceproblemen tussen storage en VM's en onbenutte virtuele resources. Deze functionaliteit was al beschikbaar voor VMware vSphere en nu dus ook voor Microsoft Hyper-V. 

Directe data recovery en automatische bescherming

Om te zorgen dat applicaties beschermd worden, moeten gegevens op meerdere locaties flexibel worden beheerd, zodat aan elke servicelevel agreement (SLA) wordt voldaan. HPE Primera beschikt naast de 100 procent databeschikbaarheidsgarantie nu ook over het verbeterde HPE Peer Persistence. Dit biedt klanten een transparante bedrijfscontinuïteit en de flexibiliteit om data naar een derde locatie te repliceren. Daardoor heeft de data altijd een extra replica voor noodsituaties. Daarnaast beschikt het over vrijwel onmiddellijke asynchrone replicatie voor lange afstanden met een hersteltijd van 1 minuut.
 
Met HPE Nimble Storage hebben klanten een hoog beschikbaar platform (zes negens – 99.9999%) met daarbij HPE Peer Persistence met automatische failover op twee locaties en asynchrone replicatie on premises of in de cloud. Nu met multi-site replicatie is er replicatie tussen 3 locaties, inclusief de cloud, mogelijk voor bescherming.
 
Voor zowel HPE Primera als HPE Nimble Storage kan replicatie binnen enkele minuten worden geconfigureerd zonder dat dit speciale vaardigheden, extra softwarekosten en professionele services vereist. 

Applicaties versnellen met All-NVMe en Storage Class Memory

De juiste storagearchitectuur is nodig om te kunnen profiteren van aankomende protocollen en solid state media, inclusief NVMe en Storage Class Memory (SCM). HPE Primera is ontworpen met een multi-node, volledig actieve architectuur die een ultra-lage responstijd levert met 75% van de I/O binnen 250 μs.1 HPE Primera ondersteunt nu ook all-NVMe voor een hogere prestatiedichtheid. Voor SAP HANA ondersteunt HPE Primera met all-NVMe twee keer het aantal SAP HANA-nodes voor de helft van de prijs.2
 
In tegenstelling tot andere leveranciers heeft HPE Nimble Storage een unieke architectuur met een cache-versneld bestandssysteem dat de leesprestaties in hybride configuraties efficiënt optimaliseert. Deze architectuur is geoptimaliseerd voor SCM-cache met SSD-storage om twee keer snellere responstijden te leveren, met een gemiddelde van minder dan 250 μs,3 tegen de prijs van een regulier all-flash array.

Versnel de applicatieontwikkeling met geautomatiseerde on demand storage

In verschillende branches transformeren organisaties de manier waarop ze applicaties ontwikkelen en implementeren in hybride clouds. Daarvoor is een flexibel, geautomatiseerd en policy-driven infrastructuur nodig om de virtualisatie- en containeromgevingen te ondersteunen. Voor virtualisatie stroomlijnen virtuele volumes (vVols) beheer met VM-centrische dataservices en op beleid gebaseerde automatisering. HPE Primera ondersteunt nu net als HPE Nimble Storage vVols met een uitgebreide reeks mogelijkheden, waaronder disaster recovery met ondersteuning voor Site Recovery Manager (SRM).
 
Om gebruik te maken van containers hebben organisaties permanente opslag nodig voor ‘stateful’ applicaties. Dit vereist software-defined storage die automatisering als zelfservice voor developers met zich meebrengt. HPE Primera ondersteunt nu net als HPE Nimble Storage de CSI-driver voor Kubernetes om een op ontwikkelaars gerichte storage-ervaring te bieden voor dynamische provisioning en dataservices. Dit maakt permanente opslag mogelijk voor essentiële applicaties die op containerorkestratieplatforms worden ontwikkeld, waaronder het HPE Container Platform.
 
"Bij Grove City College gebruiken we technologie om onovertroffen leermogelijkheden te bieden, zoals videocolleges en online cursussen die verder reiken dan het klaslokaal", aldus Vince Distasi, Chief Information Officer van Grove City College. “Beschikbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel, dus als klant van HPE 3PAR zijn we enthousiast over HPE Primera en de 100% beschikbaarheidsgarantie. Het geeft ons de gemoedsrust die we nodig hebben en we vonden het geweldig dat we onze bestaande HPE 3PAR-array konden behouden en naar een disaster recovery-locatie konden overstappen voor extra bescherming." 

Beschikbaarheid

 • Het geüpdatet HPE Primera-besturingssysteem, Primera OS 4.2, is in het derde kwartaal van 2020 wereldwijd beschikbaar zonder additionele kosten voor HPE Primera-klanten met een actief supportcontract.
 • HPE Primera All-NVMe is nu wereldwijd via HPE en via channel partners beschikbaar.
 • HPE CSI Driver voor Kubernetes 1.1.1 is nu beschikbaar voor HPE Primera.
 • HPE Nimble Storage 1.5TB Storage Class Memory Adapter Kits zijn nu wereldwijd beschikbaar (via HPE en via channel partners) voor bestaande of nieuwe HPE Nimble Storage AF60 All Flash Arrays en HPE Nimble Storage AF80 All Flash Arrays.
 • HPE Nimble Storage 3 Site Replicatie is nu wereldwijd beschikbaar als onderdeel van de Nimble OS 5.2-release voor elke HPE Nimble Storage-klant met een actief supportcontract.
HPE InfoSight Cross Stack Analytics voor Hyper-V komt in juli 2020 wereldwijd beschikbaar voor elke HPE Nimble Storage-klant met een actief supportcontract.

1) 75% of read/write requests within 250 μs of latency across HPE Primera All-flash installed base.
2) Based on HPE internal testing, comparing HPE Primera all-flash with HPE Primera all-NVMe.
3) Based on HPE demonstration of HPE Nimble Storage AF80 with/without SCM running an Oracle database.
4) Based on a 10% ASP difference of HPE Nimble Storage AF80 equipped with the 1.5TB Storage Class Memory FIO Adapter Kit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.