ABBYY introduceert NeoML: opensource machine-learning library voor de ontwikkeling van AI-oplossingen

Krachtige deep-learning- en traditionele machine-learningalgoritmen voor creëren van applicaties die digitale transformatie versnellen

| ABBYY | 3 min | 16 juni 2020 12:56
Copyright: ABBYY
ABBYY, een Digital Intelligence-onderneming, introduceert NeoML, een opensource library voor het bouwen, trainen en implementeren van machine-learningmodellen. NeoML is nu beschikbaar via GitHub en ondersteunt zowel deep-learning- als traditionele machine-learningmodellen die geschikt zijn voor taken als predictive analytics en riskmanagement. Het cross-platform-framework is geoptimaliseerd voor applicaties die draaien in cloudomgevingen en op desktop- en mobiele devices. Vergeleken met een populaire opensource ML-library, biedt NeoML tot vijftien procent snellere performance voor getrainde modellen die op een apparaat draaien*. De combinatie van een hogere interferentiesnelheid met platformonafhankelijkheid maakt de library zeer geschikt voor mobiele oplossingen die een naadloze gebruikerservaring combineren met on-device gegevensverwerking.

Opensource wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van missiekritische software: 95 procent van de IT-managers geeft aan dat opensource strategisch belang heeft. Daarom heeft ABBYY als doel vooruitgang in artificial intelligence te ondersteunen door zijn machine-learning-framework als opensource beschikbaar te stellen. Ontwikkelaars kunnen NeoML gebruiken voor het bouwen, trainen en implementeren van modellen voor voorwerpidentificatie, classificatie, semantische segmentatie, verificatie en predictive modeling. Op die manier realiseren ze verschillende businessdoelstellingen. Zo kunnen banken modellen ontwikkelen voor het beheren van kredietrisico’s en het voorspellen van klantverloop. Telecombedrijven kunnen de performance van marketingcampagnes analyseren en bedrijven uit de FMCG-sector (fast moving consumer goods) kunnen remote klantidentificatie bouwen met gezichtsherkenning en gegevensverificatie. Een van de belangrijkste voordelen van het framework is zijn hoge cloud-efficiency die bedrijven in staat stelt optimaal gebruik te maken van beschikbare cloud-resources.

NeoML is bedoeld als universele tool voor het verwerken en analyseren van gegevens in verschillende formats, zoals tekst, afbeelding en video. Het framework ondersteunt C++-, Java- en Objective C-programmeertalen; Python wordt op korte termijn toegevoegd. De neurale-netwerkmodellen van NeoML ondersteunen meer dan honderd layer-types. Bovendien voorziet NeoML in meer dan twintig traditionele machine-learningalgoritmen, zoals classificatie-, regressie- en clusterframeworks. De library is volledig cross-platform – één code werkt op alle populaire besturingssystemen: Windows, Linux, macOS, iOS en Android – en is geoptimaliseerd voor zowel CPU- als GPU-processors.

“De introductie van NeoML toont onze bijdrage aan sectorbrede AI-innovatie”, zegt Ivan Yamshchikov, AI Evangelist bij ABBYY. “ABBYY heeft een bewezen trackrecord op het gebied van technologische innovatie, met meer dan vierhonderd patenten en lopende patentaanvragen. Het delen van ons framework stelt ontwikkelaars in staat gebruik te maken van de interferentiesnelheid en cross-platformmogelijkheden, en met name van het potentieel van het framework op mobiele apparaten. Bovendien draagt hun feedback bij aan de uitbreiding en verbetering van de library. We zijn trots dat we vooruitgang in AI stimuleren en een bijdrage leveren aan het gebruik van machine learning voor steeds waardevoller en impactvoller use-cases.”

NeoML ondersteunt de Open Neural Network Exchange (ONNX), een wereldwijd, open-ecosysteem voor uitwisselbare machine-learningmodellen. Het ecosysteem bevordert de compatibiliteit van tools en maakt het zo eenvoudiger voor ontwikkelaars om de juiste combinaties in te zetten voor het realiseren van hun doelstellingen. De ONNX-standaard wordt gezamenlijk ondersteund door Microsoft, Facebook en andere partners als een opensource-project.

ABBYY nodigt ontwikkelaars, datawetenschappers en businessanalisten uit om NeoML via GitHub te gebruiken en er hun bijdrage aan te leveren. De code van NeoML is bij GitHub gelicenseerd onder de Apache License 2.0. ABBYY voorziet in gepersonaliseerde ondersteuning voor ontwikkelaars, continue beoordeling van rapporten, regelmatige updates en performanceverbeteringen. In de toekomst is ABBYY van plan nieuwe algoritmen en architecturen toe te voegen, en de haalbare snelheden te verhogen met behulp van de frameworkalgoritmen.  

Meer informatie over NeoML is te vinden op https://github.com/neoml-lib.
Meer informatie over ABBYY’s Digital Intelligence-oplossingen is te vinden op: www.abbyy.com/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over ABBYY

ABBYY is de wereldwijde leider op het gebied van Digital IQ voor bedrijven. ABBYY creëert een nieuwe klasse van AI-technologieën die digitale werknemers de skills bieden om zakelijke content en processen te begrijpen. Onze technologieën worden gebruikt door duizenden bedrijven in de financiële wereld, de verzekeringsbranche, transport, zorg en andere sectoren. Zij helpen organisaties slimme zakelijke beslissingen te nemen.
ABBYY and the ABBYY Logo are either registered trademarks or trademarks of ABBYY Software Ltd. Other product names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective owners and are hereby recognized. 
Meer over ABBYY

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.