Siemens maakt klimaatneutrale, veilige energiedistributie mogelijk met nieuwe Clean Air-schakelapparatuur

| Siemens | 2 min | 16 juni 2020 18:18
Copyright: Siemens
  • Clean Air-schakelapparatuur zonder F-gas breidt het Blue GIS-portfolio uit tot het 24 kV-niveau
  • Beproefde en veilige technologieën voor eenvoudig beheer gedurende de gehele levenscyclus
  • Digitale functies voor grotere betrouwbaarheid in netwerken en een optimale werking
 Siemens Smart Infrastructure breidt haar portfolio van milieuvriendelijke, gasgeïsoleerde schakelinstallaties (GIS) uit tot 24 kilovolt (kV) met de nieuwe fluorgasvrije middenspanningsschakelinstallatie type NXPLUS C 24. Het gebruik van Clean Air – een natuurlijk isolatiemedium – in combinatie met beproefde vacuümschakeltechnologie maakt het gebruik van gasmengsels op basis van fluor (F-gassen) overbodig, waardoor klimaatneutrale energiedistributie mogelijk is. Schakelinstallaties zijn belangrijke componenten voor een veilige, betrouwbare en efficiënte energiedistributie in alle netwerkstructuren en spelen daarom een belangrijke rol in infrastructuren van vandaag en morgen.
 
Deze nieuwe gasgeïsoleerde schakelinstallatie maakt deel uit van het Blue GIS-portfolio van Siemens. In de NXPLUS C 24 schakelt en dooft een vacuümbuis de vlamboog, terwijl Clean Air de isolatie verzorgt voor de stroomvoerende geleiders in de hermetisch afgesloten behuizing van de schakelinstallatie. Dit Clean Air isolatiemedium bestaat alleen uit natuurlijke bestanddelen die ook in normale omgevingslucht zitten, zoals stikstof en zuurstof.
 
Deze schakelinstallaties worden gebruikt in openbare en industriële netten op primair distributieniveau om energie van de opwekeenheid naar het distributienet te vervoeren. Ook de structuur van het distributienet en de schakelinstallaties moeten worden aangepast aan de eisen die voortvloeien uit steeds meer gedecentraliseerde hernieuwbare energiebronnen en 'prosumenten'. Het resultaat is dat de elektriciteitsstromen complexer, bi-directioneel en moeilijker te regelen zijn. Net als alle schakelinstallaties in het Blue GIS-portfolio is de nieuwe NXPLUS C 24 voorzien van geïntegreerde sensoren en communicatie-interfaces met bovenliggende systemen op het gebied van automatisering en het Internet of Things (IoT). Hierdoor wordt de transparantie op alle relevante knooppunten in het distributienet vergroot en is de energiedistributie eenvoudiger te bewaken en te controleren.
 
Het Blue GIS-portfolio van Siemens behoudt alle bewezen voordelen van traditionele, gasgeïsoleerde schakelapparatuur, waaronder compacte afmetingen, betrouwbaarheid, lange levensduur en onderhoudsvrije werking. Na de modellen met 8DAB 12- en 8DJH 12-schakelapparatuur met een nominale spanning tot 12 kV die al in klantinstallaties word ingezet, is de NXPLUS C 24 de derde middenspanningsschakelinstallatie uit het Blue GIS-portfolio van Siemens en de eerste met een nominale spanning tot 24 kV. De Blue GIS-lijn zal binnenkort verder worden uitgebreid met een middenspanningsverdeler (ring main unit - RMU) ook tot 24 kV.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.