Next-generation single-chip oplossing van Thales in de nieuwste smartphone van Samsung

| Thales | 3 min | 17 juni 2020 10:38
Copyright: Thales
  • De veilige oplossing van Thales maakt connectiviteit en contactloze services in de Samsung Galaxy S20-serie mogelijk.
  • De single-chip combineert een embedded secure element (eSE) en een embedded SIM (eSIM) - die krachtige contactloze services en een volledig gedigitaliseerde mobiele connectiviteitservaring biedt voor zeer compacte smartphones, smartwatches en tablets.
  • Gecertificeerde applicaties die onder andere ondersteund worden zijn beveiligde betalingen, digitale vervoersbewijzen en digitale identificatie middelen.
De Samsung Galaxy S20 is 's werelds eerste smartphone met een veilige single-chip-oplossing van Thales ter ondersteuning van zowel mobiele connectiviteit als vertrouwde contactloze services. Deze chip is ontwikkeld door Thales. Het gebruik van deze innovatieve verbonden eSE biedt nieuwe mogelijkheden voor de nieuwste generatie consumentenapparaten die een breed scala aan NFC2-services bevatten, zoals beveiligde betalingen of digitale vervoersbewijzen.

Het gebruik van eSIMs brengt moeiteloos toegang tot connectiviteit op afstand binnen handbereik en wint daarmee aan populariteit. Gebruikers kunnen hun mobiele abonnementen beheren zonder dat ze simkaarten hoeven te plaatsen of te vervangen. Galaxy S20-bezitters profiteren daarnaast van naadloze mobiele connectiviteit en contactloze toepassingen, zoals betalingen, digitale vervoersbewijzen en digitale ID (inclusief paspoorten en rijbewijzen). Hierbij wordt tevens voldaan aan de wet- en regelgeving waaraan de GSMA, betaal- en vervoersorganisaties moeten voldoen. Deze alles-in-één eSE bespaart voor producenten ook nog eens waardevolle ruimte in smartphones, smartwatches en tablets. 

Daniel Ahn, Senior Vice President en hoofd van Mobile Security Team, Mobile Communications Business, Samsung Electronics: "Bij Samsung streven we er voortdurend naar om consumenten te voorzien van de meest geavanceerde technologie voor betrouwbare, nieuwe en opwindende ervaringen. We zijn verheugd om samen te werken met Thales om Galaxy S20-gebruikers een unieke oplossing te bieden die naadloze connectiviteit en robuuste beveiliging biedt. De Galaxy S20 beschikt over het hoogste niveau van gegevensbescherming en encryptie met Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+ certificering. Dit vraagt om een grotere miniaturisatie van componenten met behoud van een geavanceerd beveiligingsniveau. De single-chip integratie van eSE en eSIM van Thales maakt dit mogelijk."

"Het gebruik van de eSIM-integratie door een toonaangevend smartphonemerk en de lancering van de volgende generatie apparaten zoals de Samsung S20-reeks, laat het aantal eSIM-conforme smartphones van 143 miljoen in 2019 stijgen naar meer dan 509 miljoen in 2024", aldus Phil Sealy, onderzoeksdirecteur, onderzoek naar digitale veiligheid, ABI-onderzoek.

Emmanuel Unguran, Thales Senior Vice President voor mobiele connectiviteitsoplossingen: "Deze samenwerking weerspiegelt het diepe vertrouwen van Samsung in Thales, een wereldleider op het gebied van eSIM-technologie en aanverwante diensten voor abonnementenbeheer. Door het aantal benodigde afzonderlijke componenten binnen dergelijke apparaten te verminderen, worden ook de voorraad- en fabricageprocessen gestroomlijnd, waardoor de productiviteit en de winstgevendheid worden verhoogd. Thales heeft een unieke positie op dit gebied door relaties met belangrijke aanbieders van contactloze toepassingen, waaronder banken, mobiele operators, autofabrikanten, transportaanbieders en overheden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Thales

De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.