Mimecast pleit voor totaalaanpak tegen ransomware

‘Beperk de impact voor, tijdens en na een besmetting’

| Mimecast | 2 min | 17 juni 2020 10:58
Gewaardeerd
Copyright: Mimecast
Een rechter oordeelde onlangs dat IT-bedrijven verantwoordelijk zijn voor de opgelopen schade na een besmetting met ransomware als blijkt dat ze de beveiliging bij hun klant aantoonbaar niet op orde hadden. Het gaat dan om de totale schade, inclusief herstelkosten en misgelopen omzet. Mimecast hoopt dat de uitspraak bijdraagt aan bewustwording over de werkelijke impact van ransomware.  

“Bij ransomware denken mensen vaak aan gegijzelde bestanden en losgeld, maar dat is slechts een klein deel van de totale schade”, zegt Nick Deen van Mimecast. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de securityspecialist dat een ransomwarebesmetting bij een Nederlandse organisatie gemiddeld tot drie dagen downtime leidt. “Preventieve maatregelen zijn essentieel, maar je moet er als organisatie ook voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer back in business bent.”

Nederland loopt achter

Het onderzoek van Mimecast toont ook aan dat lang niet alle Nederlandse organisaties cybersecurity serieus nemen. Bijna een op de vijf Nederlandse bedrijven traint het personeel helemaal niet om cyberaanvallen te herkennen. “In de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is dat slechts 1 procent”, vertelt Deen. “Dat terwijl een ransomwarebesmetting vaak begint bij een menselijke fout, zoals het openen van een schadelijke e-mailbijlage.”

Deen wijst erop dat ransomware ook in Nederland veel schade aanricht. “Ongeveer de helft van de Nederlandse respondenten gaf aan dat een ransomware-aanval in de afgelopen 12 maanden een negatieve impact op de bedrijfsvoering had. Gelukkig zijn er wel degelijk effectieve securitymaatregelen tegen ransomware zoals goede back-ups, awarenesstrainingen en e-mailbeveiliging. Daar moet elk bedrijf zich van doordrongen zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Mimecast

Mimecast is een cybersecurityleverancier die duizenden organisaties wereldwijd ondersteunt op het gebied van e-mailbeveiliging, vertrouwelijkheid en continuïteit. De uitgebreide cloudsuite van Mimecast stelt organisaties in staat een complete strategie voor cyberresilience te implementeren. Van e-mail, websecurity, archivering en gegevensbeveiliging tot awarenesstrainingen, het optimaliseren van uptime en meer: Mimecast maakt organisaties weerbaar tegen cyberaanvallen, menselijke fouten en technische storingen.
Meer over Mimecast

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.