BlackBerry werkt samen met Intel om cryptojacking-malware te stoppen

BlackBerry Optics Endpoint and Detection Response (EDR)-oplossing detecteert cryptojacking op hardwareniveau

| BlackBerry | 2 min | 17 juni 2020 14:33
BlackBerry Limited kondigt vandaag de release aan van BlackBerry® Optics v2.5.1100 met cryptomining en cryptojacking-detectie voor op Intel gebaseerde, commerciële pc's. Om geavanceerde cryptojacking-malware te detecteren, maakt de BlackBerry Optics Context Analysis Engine (CAE) gebruik van de CPU-telemetrie van Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT). Dankzij eenvoudige configuratie kunnen organisaties cryptojacking effectief detecteren en verminderen voor alle soorten workloads die worden uitgevoerd op Windows® 10-besturingssystemen.

Kapen zonder medeweten

Cryptojacking is de installatie van malware op een apparaat om de rekenkracht te kapen en daar cryptocurrency mee te ‘minen’, zonder medeweten van de eigenaar van het apparaat. Veel cryptojacking-bewerkingen gebruiken kleine hoeveelheden stroom van veel verschillende machines om een ??totaal aan rekenkracht te creëren. Deze techniek maakt (grote) bedrijven een ideaal doelwit voor het aantasten van meerdere machines na het verkrijgen van toegang. Volgens een recent gepubliceerd rapport1, ontving ‘ongeveer 10 procent van de organisaties het afgelopen jaar cryptomunten-mining-malware (en blokkeerde deze)’.

"Gezien de kosten die samenhangen met het minen van cryptocurrency en de betaling van losgeld bij ransomware, wordt cryptojacking een aantrekkelijke optie voor aanvallers om nieuwe inkomsten te genereren", aldus Josh Lemos, VP, Research & Intelligence bij BlackBerry.

“Met onze nieuwe detectie- en responsmogelijkheden voor cryptojacking, willen we deze actie stoppen. Door bedrijven en hun werknemers een kant-en-klare oplossing te bieden willen we ervoor zorgen dat hun hard-en software gebruikt worden voor hun beoogde doeleinden. De dagen van het uitbuiten van nietsvermoedende gebruikers voor gratis procestijd zijn voorbij.”

1) Verizon 2020 Data Breach Investigations Report

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over BlackBerry

BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.