RapidCenter ondersteunt zorgpersoneel met 3D-geprinte onderdelen voor omgebouwde snorkelmaskers

HP Multi Jet Fusion printers helpen in recordtijd oplossingen te produceren

| HP | 2 min | 17 juni 2020 14:45
Afbeelding: Omgebouwd snorkelmasker met HP’s Multi Jet Fusion printers | Copyright: HP
RapidCenter produceerde in de strijd tegen de COVID-19-pandemie 3D-onderdelen voor 400 omgebouwde snorkelmaskers met HP’s Multi Jet Fusion printers. De maskers kunnen helpen het wereldwijde tekort aan beschermingsmiddelen te overbruggen en de veiligheid voor zorgpersoneel te waarborgen. Met nog altijd honderden coronapatiënten in ziekenhuizen blijft goede bescherming voor zorgprofessionals essentieel. Drie Nederlandse ziekenhuizen bestelden al de maskers met ventilatortje en filter, waarmee verbruik van de schaarse FFP2-mondkapjes wordt bespaard.
 
De productie van 3D-onderdelen door RapidCenter is onderdeel van het Air-Wave.org project1, waarin een consortium van bedrijven, technische universiteiten en anesthesisten op non-profit basis herbruikbare gezichtsmaskers ontwikkelden: de Air-Wave.org Protector. Dit gezichtsmasker is een combinatie van een snorkelmasker, gekoppeld aan een filterset voor medisch gebruik, en een luchtpomp met een innovatief ontwikkeld 3D-geprint verbindingsstuk. Alle uitgevoerde onderzoeken wijzen uit dat de omgebouwde snorkelmaskers oplossing een comfortabele en betere bescherming biedt dan de veelgebruikte FFP2-maskers. 

Floris Stam, directeur bij RapidCenter: “Wij zijn blij dat wij met onze inspanningen een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de crisis en zijn iedereen die heeft meegewerkt aan dit gezamenlijke project zeer dankbaar. Zolang als nodig blijven wij ons inzetten om met 3D printen de schaarste aan beschermingsmiddelen te overbruggen.”

3D printen met HP Multi Jet Fusion printers

Voor het Air-Wave.org project koos het consortium voor de revolutionaire HP Multi Jet Fusion printers om de verschillende onderdelen te vervaardigen. Met de HP Jet Fusion 4210 kan RapidCenter hoogwaardige eindonderdelen printen die zonder dure nabewerking kunnen worden gebruikt. De reden voor het gebruik van HP’s Multi Jet Fusion technologie was een duurzamer en robuuster eindproduct.
 
Dankzij het gebruik van 3D print ervaart het consortium een enorme ontwerpvrijheid en kunnen ze de productie van eindonderdelen verder verhogen. Het lokaal printen van de onderdelen is voordelig: de snelle schakeling en levering besparen doorlooptijd, wat zorgt voor eerdere validatie van producten. Bovendien zijn er door een vermindering in transport minder transportkosten en is de ecologische voetafdruk kleiner. Daarnaast kunnen de 3D-onderdelen worden gemaakt zonder minimale bestelhoeveelheden. Zo kan er worden besteld wanneer nodig en hoeft er geen voorraad te worden aangelegd.
 
Omdat RapidCenter beschikt over de capaciteit om snel te kunnen opschalen, beschikt het bedrijf over twee identieke 3D Multi Jet Fusion printers. Het bedrijf produceerde recentelijk 2100 onderdelen binnen twee weken. Voor die productie is de HP 3D-printtechnologie zeer geschikt.
 
Lees hier verder voor meer informatie en bekijk de video voor het 3D printproces.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.