Managed Service Providers melden groeikansen in tijden van COVID-19

Ondanks de economische onzekerheid onthulde Datto's jaarlijkse wereldwijde onderzoek dat bijna 40% van de MSP's jaarlijkse inkomsten heeft van $ 2,5 miljoen

| Datto | 4 min | 18 juni 2020 12:00
Copyright: Datto
Datto, Inc., wereldwijde leverancier van cloud gebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), publiceerde vandaag zijn vierde jaarlijkse rapport over de wereldwijde stand van zaken op het gebied van MSP. Dit rapport is gebaseerd op een onderzoek onder meer dan 1800 MSP's over de hele wereld. Het verslag onderstreept de voortdurende evolutie van de MSP-branche en identificeert de groeifactoren voor MSP's in de huidige uitdagende tijden.

Vóór de COVID-19-pandemie was de verwachting dat MSP's met 17% zouden groeien [volgens het rapport]. Na de uitbraak van de pandemie verwacht 40% van de MSP's de groeiprognose met minstens 10% naar beneden bij te moeten stellen. Hoewel dit duidelijk maakt dat veel MSP's een horizontale groeilijn zullen zien, zijn er nog steeds groeimogelijkheden in de markt.

"Naast het identificeren van de specifieke gedragingen van snelgroeiende MSP's en de technologieën waar MSP's op vertrouwen, wilden we ook begrijpen hoe de prioriteiten van MSP's zijn verschoven als gevolg van de pandemie", aldus Rob Rae, Senior Vice President of Business Development van Datto. “Terwijl de economische onzekerheid voor MSP's verontrustend is, is het nog steeds een goede tijd om actief te zijn in deze branche. Bijna 40% van de MSP's rapporteerde jaarlijkse inkomsten van $ 2,5 miljoen. Dit toont aan dat de markt gezond is en dat deze kansen biedt. MSP's blijven de hoeksteen van onze economie, aangezien zij kleine bedrijven bedienen tijdens de pandemie en ook daarna.”

Identificatie van groeifactoren voor MSP's

Nu IT een nóg grotere rol speelt voor miljoenen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB's), zijn MSP's cruciale dienstverleners geworden voor deze evoluerende markt. Aangezien het MKB zijn IT steeds meer aan MSP's toevertrouwt, profiteren individuele MSP's van die groei. 22% van de MSP's gaf aan dat in de afgelopen drie jaar hun totale jaarlijkse inkomsten met maximaal 5% groeide. 24% van de MSP's meldde een groei van maximaal 10%.

De twee meest consistente drijfveren voor de groei van MSP's zijn het verhogen van het deel van de totale inkomsten uit Managed Services en het stellen van specifieke omzet- en groeidoelstellingen. Deze factoren ondersteunen de MSP's in de hedendaagse economie en markt. Gecombineerd correleren deze twee activiteiten met een MSP die zijn groeitempo verdubbelt. Sterker nog: voor elke 10% van de totale inkomsten uit Managed Services voegen MSP's 0,25 tot 0,75 extra procentpunt van jaarlijkse groei toe aan hun bedrijf. Verder suggereert het onderzoek dat grotere MSP's en ook startende MSP's in Noord-Amerika het snelst groeien.

Hoewel velen de economische onzekerheid aanvoeren als de belangrijkste aanjager van potentiële fiscale uitdagingen, kan een toename van de cloud-migraties de verliezen compenseren. Het onderzoek weest uit dat 57% van de MSP's verwacht dat het gebruik van on-premises servers voor kritische toepassingen de komende drie jaar zal afnemen. Door de wereldwijde oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, is de vraag naar cloud en IT voor veel bedrijven drastisch toegenomen. MSP's spelen een cruciale rol om deze bedrijven te helpen om aan de eisen van de versnelde digitale economie te voldoen.

Zorgen van MSP's

Naast de economische onzekerheid zijn de cybersecurity bij klanten, de balans tussen werk en privéleven, de sales en marketing en het aanwerven van personeel de belangrijkste zorgen waar MSP's 's van wakker liggen. Cybersecurity blijft met 34% een pijnpunt van MSP's. Zij voeren dit aan als absolute prioriteit (vergeleken met 30% in 2019). De toenemende bezorgdheid over cybersecurity duidt echter mogelijk op een toenemende vraag naar beveiligingsdiensten onder klanten. MKB's worden zich immers steeds bewuster van IT-beveiliging. Dit schetst een optimistisch beeld voor MSP's die effectieve cybersecuritydiensten aanbieden, omdat dit een vereiste is voor MKB-bedrijven.

De belofte van technologieën die in opkomst zijn

Nu MSP's hun koers uitstippelen om te slagen in de nieuwe digitale economie, kiezen veel MSP's voor snel opkomende technologieën om hun bedrijf overeind te houden in de nasleep van COVID-19. Gezien de afhankelijkheid van remote management technologie, zijn MSP's het meest enthousiast over de belofte van 5G-technologie. Deze biedt hun klanten nieuwe mogelijkheden vanwege het gebruik van snellere draadloze netwerken. MSP's zien enorme mogelijkheden om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen, testen en inzetten van deze technologie, die de innovatie aanzienlijk zal bevorderen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Datto

Als 's werelds toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde software- en technologieoplossingen, geleverd door Managed Service Providers (MSP's), stelt Datto dat er geen grenzen zijn aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt oplossingen op het gebied van Unified Continuity, Networking en Business Management en heeft een uniek ecosysteem van MSP-partners gecreëerd. Deze partners leveren Datto-oplossingen aan meer dan één miljoen bedrijven over de hele wereld.
Meer over Datto

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.