Descartes breidt transportdienstverlening uit door overname Kontainers

| Descartes | 2 min | 18 juni 2020 13:45
Copyright: Descartes
Descartes neemt voor 12 miljoen euro Kontainers over, een toonaangevende leverancier van klantgerichte digitale transportplatformen. Met de overname verstevigt de marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek haar positie binnen het transportdomein. Kontainers transformeert de klantervaring voor vervoerders, expediteurs, 3PL’s en externe logistieke dienstverleners over de hele wereld. Dankzij het digitale transportplatform van Kontainers kan Descartes logistieke dienstverleners nog beter helpen bij het digitaliseren van hun klantervaring, met name door de realtime connectie met andere systemen. De twee bedrijven zijn begonnen aan een integratieperiode om de bedrijfsvoering op een efficiënte en effectieve manier te combineren.

Centraal platform voor geavanceerde merkbeleving

De overname is in lijn met de strategische doelstellingen van Descartes: het bouwen aan en exploiteren van het meest complete en wereldwijd toegankelijke Logistics Technology Platform. Met de Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing van Kontainers beschikken logistieke dienstverleners over een centraal platform van waaruit ze offertes kunnen maken, transporten kunnen boeken en documenten kunnen uitwisselen. Klanten van Descartes zijn nu ook in staat om de beste digitale customer experience te creëren voor hun eindklanten, die via een dashboard realtime inzicht hebben in alle transporten. Het vrachtplatform integreert naadloos met bestaande systemen waardoor processen eenvoudiger, efficiënter en goedkoper worden. Klanten van Kontainers worden lid van het Global Logistics Network van Descartes, waardoor ze nog meer mogelijkheden voor handen hebben om hun logistieke activiteiten te optimaliseren.

“Samen met enkele van ’s werelds grootste logistieke bedrijven hebben we hard gewerkt om de optimale digitale klantervaring te creëren”, aldus Graham Parker, medeoprichter van Kontainers en nu Vice President Sales Digital Freight Solutions bij Descartes. “We zijn trots dat we nu onderdeel uitmaken van Descartes. Doordat we tot het Global Logistics Network behoren, kunnen we het vrachtplatform van Kontainers geïntegreerd aanbieden met de systemen van Descartes voor tariefmanagement en expeditie. Zo kunnen we logistieke dienstverleners nog beter helpen met het digitaliseren van hun klantervaringen.”

“De afgelopen maanden hebben we gezien hoe snel de wereld kan veranderen”, aldus Edward J. Ryan, CEO van Descartes. “Het digitaliseringsproces is hierdoor in een stroomversnelling gekomen. Logistieke dienstverleners hebben te maken met krappe marges en digitalisering is cruciaal om te overleven. Het vrachtplatform biedt hen de realtime verbindingen tussen platformen voor klantbeleving en systemen voor transportafhandeling, die ze nodig hebben om te voldoen aan de hoge verwachtingen van klanten. We kijken ernaar uit om te werken met de klanten, partners en experts van Kontainers.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Descartes

Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.