Nutanix versterkt Desktop-as-a-Service-oplossing

Nutanix Xi Frame biedt nieuwe features voor de enterprise-ready en eenvoudig te implementeren Remote Work-oplossing

| Nutanix | 4 min | 18 juni 2020 16:22
Copyright: Nutanix
Nutanix, een leider in enterprise cloud computing, kondigt verschillende nieuwe mogelijkheden aan voor zijn Desktop-as-a-Service (DaaS)-oplossing Xi Frame. Hiermee levert Nutanix een rijkere ervaring voor zijn enterprise-klanten, waaronder versterkte security, verbeterde flexibiliteit en bredere beschikbaarheid. De nieuwe mogelijkheden omvatten: verbeterde onboarding voor on-premises desktop-workloads op Nutanix AHV, uitgebreide ondersteuning voor user profile management, de mogelijkheid Windows-apps te converteren naar Progressive Web Apps (PWA), en uitbreiding van regionale datacenter-ondersteuning naar 69 regio’s voor Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Amazon Web Services (AWS).

Xi Frame biedt klanten al de mogelijkheid binnen enkele minuten op afstand te kunnen werken, maar beleeft in Q3 van het fiscale jaar 2020 een recordkwartaal. Het vertegenwoordigt een belangrijke bijdrage aan Nutanix’ end user computing-business, wat in datzelfde kwartaal goed was voor zo’n 20% van alle nieuwe klantdeals.

Een van de oorzaken was dat de COVID-19 pandemie resulteerde in een drastische verschuiving in het werk voor de meeste organisaties. Velen moesten bergen verzetten om hun werknemers thuiswerk-mogelijkheden te kunnen bieden. Hierbij bieden oplossingen als Xi Frame uitkomst. Nu veel landen langzaamaan weer open gaan, overwegen veel organisaties uitbreiding van hun thuiswerk-mogelijkheden omwille van de toegenomen productiviteit tijdens de lockdown en blijvende social distancing aanbevelingen. Remote desktop- en DaaS-oplossingen spelen goed in op de lange termijn-behoeften van organisaties.

“De focus heeft bij Nutanix altijd gelegen op onze klanten, hoe hun IT-operaties kunnen worden vereenvoudigd en op het leveren van oplossingen die bijdragen aan het succes van hun bedrijf. De laatste maanden waren niet anders”, zegt Nikola Bozinovic, VP en GM Desktop Services bij Nutanix. “Deze wereldwijde situatie heeft veel organisaties ertoe gedwongen het werken op afstand te omarmen, zelfs als zij hier niet op voorbereid waren. Nutanix Xi Frame was in het bijzonder goed gepositioneerd om te voorzien in deze behoefte. Om onze klanten te ondersteunen, lag onze focus de afgelopen tijd volledig op het leveren van exceptionele service en het gemakkelijk maken voor klanten om snel te integreren in hun bestaande omgevingen.”

Nutanix’s DaaS-oplossing, Xi Frame, is een cloud-gebaseerde dienst die organisaties een manier biedt om virtuele apps en desktops te draaien op een infrastructuur naar keuze, waaronder on-premises met Nutanix AHV en in de public cloud met Microsoft Azure, Google Cloud Platform of AWS. Het maakt de uitbreiding van werken op afstand gemakkelijker terwijl het, binnen een uur, een veilige virtuele werkomgeving biedt voor zowel werknemers als klanten. Daarnaast helpt het organisaties de overhead te minimaliseren voor beheer van hun desktop- en app-implementaties.

“Toen COVID-19 ons bereikte, had PATHS een oplossing nodig die veilige en betrouwbare toegang op afstand bood voor werknemers op tientallen locaties, alsmede voor honderden werknemers die vanuit huis werkten”, zegt Tony Mackiewicz, Principal and Tactical Healthcare Services, LLC, een leider in financiële oplossingen voor de gezondheidszorg. “Met Nutanix Xi Frame op AVH konden we snel veilige toegang mogelijk maken voor 200 mensen die vanuit huis werkten, zonder verbindingsproblemen. Werknemers kunnen nu met elk apparaat en vanaf elke locatie toegang krijgen tot de systemen en applicaties die zij nodig hebben.”

Met deze introductie levert Nutanix de volgende features op Xi Frame om de oplossing voor enterprise-klanten te versterken:
  • Verbeterde ervaring op Nutanix AHV: Sinds de introductie van Xi Frame voor AHV om on-premises implementatie van klanten te ondersteunen, heeft Nutanix verschillende nieuwe features toegevoegd om een verbeterde gebruikerservaring te leveren. Dit omvat een nieuwe versie van de Cloud Connector Appliance die de implementatie stroomlijnt, evenals de Streaming Gateway Appliance (SGA), een veilige reverse-proxy die de Frame Remoting Protocol (FRP) ondersteunt.
  • Uitgebreidere ondersteuning voor Enterprise Profiles: Xi Frame ondersteunt nu enterprise-gebruikersprofielen voor situaties waarbij desktops gekoppeld zijn aan een domein. Eerder was deze feature alleen beschikbaar voor domain-joined VM’s. De verbeterde flexibiliteit zorgt dus voor meer use cases voor Xi Frame. Men kan de ingebouwde enterprise profile-feature gebruiken door een simpele one-click-integratie die wordt geleverd door een partnership met adaptive workspace management-oplossing-provider Liquidware. 
  • Ondersteuning voor Progressive Web Apps: Xi Frame ondersteunt nu automatische conversie van Windows-apps naar cross-platform Progressive Web Apps (PWA). Een PWA is een webapplicatie die normaal gesproken wordt geleverd via webpagina’s of websites in een browser, maar die ook het uiterlijk en gebruiksgemak van native, geïnstalleerde applicaties kan bieden. Als een PWA eenmaal is ‘geïnstalleerd’, kunnen gebruikers toegang tot software krijgen zonder gebruik te hoeven maken van de browser. Zij hoeven simpelweg op het app-icoon te klikken. Omdat de technologie platformonafhankelijk is, betekent dit dat Windows-applicaties die door Xi Frame vanuit de cloud worden gestreamd, lokaal kunnen draaien op zowel Windows-apparaten als Chromebooks, Macs en andere non-Windows devices. PWA is een pionier in het uitvoeren van Windows-software in een browser en daarmee een voorbeeld van hoe Xi Frame de kloof tussen traditionele Windows-software en moderne webapplicaties overbrugt. 
  • Uitgebreide wereldwijde datacenter-footprint: Recentelijk heeft Nutanix Xi Frame ondersteuning toegevoegd voor meer regionale datacenters in Zuid-Afrika, Frankrijk, Hongkong, Finland, Japan, Zuid-Korea, Australië en de VS. De DaaS-oplossing is nu beschikbaar op 69 datacenter-locaties wereldwijd in samenwerking met Microsoft Azure, Google Cloud Platform en AWS. 
De nieuwe Xi Frame-features zijn direct beschikbaar voor klanten. Voor meer informatie over Nutanix Xi Frame of een test, klik hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Nutanix

Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.