Kwart thuiswerkers verwacht financiële bijdrage van werkgever voor beter netwerksysteem

| NETGEAR | 2 min | 19 juni 2020 13:20
Afbeelding: De NETGEAR RBR40 | Copyright: NETGEAR
Om de anderhalvemeter-maatregelen op de werkvloer na te leven, dienen velen van ons voor langere tijd thuis te werken. Werkgevers én werknemers zijn bezig zich aan te passen aan de nieuwe werksituatie, die voor beiden extra kosten met zich mee kan brengen. Netwerkspecialist NETGEAR deed onderzoek¹ naar de ervaringen met het netwerksysteem thuis en het inrichten van een goede, veilige werkplek. Een kwart van thuiswerkend Nederland blijkt een financiële bijdrage van zijn werkgever te verwachten voor het verbeteren van het netwerksysteem. Tot nu toe kreeg 9 procent van de thuiswerkers zo’n vergoeding.

Online veiligheid van de bedrijfsdata

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers de afgelopen periode al actief bezig zijn geweest met het inrichten van een goede, veilige werkplek. Er is veel aandacht voor de bescherming van de bedrijfsdata en de thuiswerkers pakken de veranderingen goed op. Zo werkt de helft van de thuiswerkers volgens een protocol om gevoelige bedrijfsdata te beschermen. 44 procent van de thuiswerkers werkt via een VPN-verbinding en ruim tachtig procent gebruikt de laptop van zijn werk uitsluitend voor het werk, en niet voor privézaken.

Behoefte aan prettige werkplek

Naast aandacht voor de bescherming van bedrijfsdata op de thuiswerkplek, krijgt het inrichten van een prettige werkplek ook prioriteit. In de afgelopen periode bracht een kwart van de thuiswerkers al apparatuur van kantoor naar huis, zoals een beeldscherm. En bijna evenveel thuiswerkers, 23 procent, geeft aan nog graag ondersteuning van de werkgever te krijgen bij de inrichting van de thuiswerkplek. Hieronder valt ook het verbeteren van hun internetverbinding.

“Sinds de lockdown zien we de verkoopcijfers van consumentenproducten, zoals de Orbi met Armor, explosief stijgen. Er is veel interesse in betrouwbare en veilige netwerkoplossingen”, aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux bij NETGEAR.

“Dit is een mooi gegeven voor werkgevers, want het laat zien dat werknemers hier al mee bezig zijn. We adviseren werkgevers om bij hun werknemers te informeren naar thuiswerksituatie van werknemers, de aanpassingen die ze (hebben) moeten doen en of zij hen daarbij kunnen ondersteunen – al dan niet bij de aanschaf van een beter netwerksysteem. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld onderzoeken of het rendabel is om bepaalde producten – zoals een netwerksysteem – aan te schaffen en in bezit te houden, maar uit te lenen aan werknemers. Dit gebeurt in feite ook met onder andere laptops en smartphones die in bezit blijven van het bedrijf.”

¹ Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1109 respondenten die de impact van de corona-maatregelen in hun werk- en privéleven delen, juni 2020

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NETGEAR

NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.