Palo Alto Networks ontdekt zeldzame malware gericht op Russische organisaties

| Palo Alto Networks | 1 min | 19 juni 2020 14:13
Gewaardeerd
Copyright: Palo Alto Networks
Onlangs heeft Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks, nieuw onderzoek gepubliceerd naar een zeldzame malware van een onbekende bedreigingsactor. Deze actor heeft een exploit van de Turla Group een nieuwe bestemming gegeven met als doel Russische organisaties te raken.

De belangrijkste bevindingen zijn:
  • Bekend als "AcidBox": de naam is een anagram van de naam van het stuurprogramma van de malware. Het tweede deel van de naam is afkomstig van VirtualBox, een exploit die wordt gebruikt door de Turla Group (waarvan de Estse buitenlandse inlichtingendienst gelooft dat deze van Russische oorsprong is en namens de FSB opereert).
  • Gebruikt in 2017 en mogelijk nog steeds in gebruik: de onbekende bedreigingsactor gebruikte AcidBox in gerichte aanvallen op twee Russische organisaties in 2017. Het is waarschijnlijk dat deze malware nog steeds wordt gebruikt als de hacker nog steeds actief is.
  • Tot nu toe niet ontdekt: de malware werd ontdekt in februari vorig jaar. Unit 42 werkte samen met Kaspersky, ESET en Dr.Web om de malware te analyseren en de oorsprong en de slachtoffers ervan op te sporen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.