Vertical Aerospace gebruikt 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor ontwikkelen van nieuw eVTOL-vliegtuig

| Dassault Systèmes | 2 min | 23 juni 2020 20:14
Copyright: Dassault Systèmes
Vertical Aerospace, een Britse ontwikkelaar van innovatieve on-demand vliegtuigen, ontwikkelt zijn derde volledig elektrische toestel via het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Het vliegtuig zal verticaal kunnen starten en landen, zonder CO2-uitstoot en is bedoeld om vliegen meer dan nu het geval is tot een gepersonaliseerde ervaring te maken.

Reinvent the Sky

Vertical Aerospace gebruikt de ‘Reinvent the Sky’ geheten industrieoplossing van Dassault Systèmes. Deze cloud-oplossing is gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Ruim 100 engineers en technische experts van het Britse bedrijf passen dit platform nu toe om het complexe traject van het ontwikkelen van een nieuw toestel te beheren. Ontwerp, engineering, testen en manufacturing zijn hierbij volledig met elkaar geïntegreerd. Een deel van de ontwikkelaars gaat bovendien op afstand met Reinvent the Sky werken, waardoor het platform tevens de businesscontinuïteit helpt te waarborgen.

Thuiswerken

“Wij zijn blij dat ons bedrijf ruim voordat iedereen noodgedwongen thuis moest werken al de overstap had gemaakt naar het 3DEXPERIENCE-platform vanuit de cloud”, vertelt Owen Thompson Cheel, Flight Systems IPT Lead bij Vertical Aerospace. “Het team heeft hierdoor alle software en andere tools die zij nodig hebben tot zijn beschikking en kan dus zonder problemen op afstand nauw met elkaar samenwerken. Dat veel leden van ons team thuiswerken heeft geen enkele negatieve impact op de productiviteit. Het 3DEXPERIENCE-platform stelt ons in staat om op een flexibel schaalbare en veilige wijze de business te continueren."

Seraph eVTOL-vliegtuig

Vertical Aerospace lanceerde in 2019 de eerste vliegimpressies van het nieuwe eVTOL-toestel. Dit Seraph geheten vliegtuig kan 250 kilo vervoeren - de equivalent van 3 personen - en haalt snelheden tot maximaal 80 kilometer per uur. De complexiteit van deze 3e generatie eVTOL vereist geavanceerde functionaliteit voor zowel de elektrische systemen, het gehele change management-proces en het compliance-traject. Hiervoor is een zeer nauwe samenwerking tussen alle leden van het team noodzakelijk. Na een uitgebreide evaluatie koos Vertical Aerospace voor de cloud-gebaseerde versie van het 3DEXPERIENCE-platform. De oplossing van Dassault Systèmes biedt in de ogen van de Britse fabrikant alles wat nodig is om de visie van Vertical Aerospace ten aanzien van ‘decarbonization’ van luchtvaart mogelijk te maken.

3DEXPERIENCE-platform

“Innovatieve bedrijven als Vertical Aerospace zorgen voor disruptie in hun branche. Zij maken in toenemende mate gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform om hun visie op duurzame mobiliteit te realiseren”, vertelt David Ziegler, Vice President Aerospace & Defense Industry bij Dassault Systèmes.

“Nu steeds meer bedrijven de manier waarop zij werken nadrukkelijk tegen het licht moeten houden, biedt het vanuit de cloud beschikbare 3DEXPERIENCE-platform een zeer uitgebreid portfolio van applicaties voor productontwerp en engineering, waarbij alle leden van het team altijd en overal toegang hebben tot dezelfde data.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.