Dell Technologies brengt IT-infrastructuur en cloudmogelijkheden naar edge-omgevingen

Nieuwe Dell EMC VxRail-systemen en -software leveren HCI voor extreme omstandigheden, betere prestaties en eenvoud

| Dell Technologies | 5 min | 23 juni 2020 20:22
Afbeelding: VxRail D Series | Copyright: Dell Technologies
  • Robuuste VxRail-systemen met 2e generatie Intel Xeon Scalable-processors bieden krachtige IT-mogelijkheden voor de meest extreme edge-omgevingen
  • VxRail introduceert AMD EPYCTM-processor-ondersteuning met compacte modellen voor datacenters en edge-omgevingen met beperkte ruimte
  • VxRail is het enige HCI-systeem dat samen met VMware is ontwikkeld en biedt een hybride cloudaanpak, ongeacht waar data en applicaties zich bevinden
  • VxRail HCI-systeemsoftwareverbeteringen zorgen voor automatisering van operations en beheer
  • Nieuwe Intel Optane persistent memory- en NVIDIA GPU-opties ondersteunen data-intensieve applicaties

Dell Technologies, leider op het gebied van hyperconverged infrastructure (HCI) [1], kondigt twee nieuwe VxRail-systemen aan − waaronder het eerste ruggedized model en de introductie van AMD EPYC-processors − die de kracht en eenvoud van HCI naar de meest uitdagende en edge-omgevingen brengen.

“Er wordt meer data aan de edge gecreëerd en meer organisaties brengen hun datamanagementinfrastructuur dichter bij de plek waar de data wordt gecreëerd. Maar soms is de edge een dak waar het 38 graden is, geen traditioneel datacenter met temperatuurcontrole”, zegt Tom Burns, senior vice-president en general manager, Dell Technologies Integrated Products & Solutions. “Met de nieuwe ruggedized VxRail-systemen doen locatie en omstandigheden er niet meer toe.”

Kleinste, sterkste VxRail brengt HCI naar extreme edge-omgevingen

De nieuwe robuuste VxRail D-serie brengt de eenvoud en het lifecycle-beheer van VxRail naar een compacte en duurzame vormfactor en is ontworpen om te functioneren in afgelegen en extreme omgevingen. Het systeem, met 2e generatie Intel Xeon Scalable-processors, is 20 inch diep − de kleinste VxRail tot nu toe [2] – en bestand tegen extreme temperaturen. Het kan 40G aan operationele schokken verdragen en werkt tot op 4.572 meter (15.000 voet) hoogte.

Het biedt IT-ondersteuning op edge-locaties waar een flexibele infrastructuur van cruciaal belang is, zoals bij de implementatie van een datacenter op afgelegen locaties, aan boord van schepen op zee, of in vliegtuigen. De VxRail D-serie is een ideale oplossing voor fabrieks-, industriële en olie- en gasomgevingen waar de omstandigheden een technische uitdaging vormen of de ruimte schaars is.

VxRail brengt AMD EPYC-processors naar een edge ready, single-socket systeem

Voor het eerst zijn 2e generatie AMD EPYC-processors nu beschikbaar in een nieuw, efficiënt VxRail E-serie-platform. De VxRail E-serie met AMD EPYC-processors biedt klanten een nieuwe optie, met tot wel 64 high-performance cores en ondersteuning voor PCIe 4, die aan de edge of in datacenters kunnen worden geïmplementeerd. In combinatie met een zeer efficiënte stroomvoorziening zijn deze compacte 1U-systemen ideaal voor klanten die high-performance rekenkracht nodig hebben in een single-socket-platform voor edge-omgevingen.

Het nieuwe VxRail E665 systeem − beschikbaar in NVMe-, all-flash- of  hybrid storage-configuraties − biedt hoge prestaties in een single-socket-model en is een ideale optie voor database-, ongestructureerde data-, virtuele desktopinfrastructuur- en HPC-workloads.

VxRail-softwareupdates ondersteunen de nieuwste VMware-releases en stroomlijnen upgrades

VxRail is het enige HCI-systeem dat in samenwerking met VMware is ontwikkeld en biedt een hybride cloudaanpak die eenvoudig is te implementeren en te beheren, ongeacht waar data en applicaties zich bevinden.

Zoals onlangs aangekondigd, ondersteunt Dell Technologies Cloud Platform − dat VMware Cloud Foundation op VxRail aanbiedt − nu configuraties met slechts vier compute-nodes, waardoor klanten klein kunnen beginnen en kunnen groeien. Klanten − zoals Atlantis, The Palm − kunnen nu hun hybride cloudtraject verkennen met tot wel 47% lagere kosten [3], met een kleinere footprint en ze kunnen hun infrastructuur opschalen wanneer dat nodig is.

“Met VxRail aan de basis van onze activiteiten kunnen we kritieke applicaties op ons hele resort gebruiken, van incheck-service tot onze vele voorzieningen, met de betrouwbaarheid die onze klanten en ons team verwacht”, aldus Anthony Lynsdale, vice president of information technology, Atlantis, The Palm. “Het geeft ons ook de mogelijkheid onze infrastructuur te schalen om aan de groeiende eisen van onze organisatie te voldoen en onze IT-strategie uit te breiden naar de public cloud, allemaal op VxRail.”

De nieuwste versie van VxRail HCI-systeemsoftware helpt updates te integreren en het is mogelijk om op voorhand en on-demand health-checks, cloudgebaseerd beheer en orkestratie uit te voeren, waardoor elk VxRail-cluster gedurende de gehele lifecycle kan worden onderhouden, ongeacht de locatie.

Intel Optane persistent memory- en NVIDIA GPU-opties ondersteunen data-intensieve applicaties

Met de introductie van nieuwe platformverbeteringen kan VxRail nog meer veeleisende applicaties ondersteunen, bijvoorbeeld in-memory databases zoals SAP HANA en kunstmatige intelligentie/machine learning-applicaties. VxRail ondersteunt nu:

  • Intel Optane Persistent Memory, dat verbeterde data-integriteit behoudt met 90% lagere latency [4]. Met deze toevoeging is VxRail het eerste volledig geïntegreerde VMware HCI-systeem dat het complete scala aan Intel Optane-technologieën voor het datacenter ondersteunt, waaronder 2e generatie Intel Xeon Scalable-processors, Intel Optane persistent memory en Intel Optane SSD’s.
  • NVIDIA Quadro RTX GPU’s, die worden gecombineerd met NVIDIA virtuele GPU (vGPU)-software om de kracht van snellere rendering, AI, geavanceerde graphics en rekenkracht naar het datacenter te brengen voor een breed scala aan workflows. Met Quadro RTX en NVIDIA vGPU-software kunnen klanten VxRail-oplossingen implementeren die eindgebruikers helpen productiever te zijn en datacenters efficiënter laten draaien.

Beschikbaarheid

VxRail D-series met 2e generatie Intel Xeon Scalable-processors zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 juni 2020. VxRail E-serie met 2e generatie AMD EPYC-processors zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 23 juni 2020. De nieuwste update van VxRail HCI System Software is per direct wereldwijd beschikbaar. NVIDIA Quadro RTX GPU’s en Intel Optane DC Persistent Memory-opties zijn direct wereldwijd beschikbaar.

Ondersteunende quotes

Dan McNamara, Senior Vice President en General Manager, Server Business Unit, AMD: “Prestaties, efficiëntie en geheugenbandbreedte zijn cruciaal voor het stimuleren van digitale transformatie voor het moderne datacenter, en AMD EPYC-processors leveren dit. We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met Dell Technologies uit te breiden door het VxRail E-serie-systeem te combineren met EPYC’s fantastische prestaties en uitstekende TCO voor klanten.”

Bob Laliberte, senior analist bij Enterprise Strategy Group: “Voor organisaties die hun activiteiten willen vereenvoudigen en hun infrastructuur onder controle willen houden, terwijl ze hun doelstellingen voor digitale transformatie willen behalen, is het automatiseren van lifecycle-management essentieel om de belasting voor IT-teams te verlichten. Hierdoor kunnen zij zich meer richten op transformationele kansen of kansen die inkomsten genereren. VxRail en de nieuwste updates van de VxRail HCI-systeemsoftware geven IT-teams de geautomatiseerde tools die ze nodig hebben om efficiënter te worden, downtime en operationele kosten te verminderen en echte waarde voor de organisatie te creëren.”

[1] IDC WW Quarterly Converged Systems Tracker, Q1 2020, juni 2020, Hyperconverged Systems Revenue Share

[2] Gebaseerd op interne Dell Technologies-tests (mei 2020) waarbij VxRail D560 vergeleken werd met VxRail E560 dimensies.

[3] Gebaseerd op interne analyse van DTCP met abonnement, waarbij de prijs van een 8 node standaard architectuur wordt vergeleken met de nieuwe 4 node geconsolideerde architectuur. De daadwerkelijke besparing kan variëren, afhankelijk van de configuratie.

[4] Gebaseerd op interne Dell Technologies-tests (mei 2020) waarbij OLTP 4k-workload op vier VxRail P570F systemen is vergeleken met Intel Optane persistent geheugen in app directe modus versus VxRail alle NVMe. Werkelijke resultaten kunnen variëren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dell Technologies

Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.