Collibra introduceert Data Intelligence Cloud

On-Demand Platform helpt bedrijven de waarde van data sneller dan ooit vast te leggen

| Collibra | 3 min | 24 juni 2020 9:39
Copyright: Collibra
Collibra, het Data Intelligence bedrijf, introduceert vandaag de Collibra Data Intelligence Cloud, een end-to-end geïntegreerd platform dat data workflows automatiseert, diepgaand inzicht biedt in het data-ecosysteem en highly secure betrouwbare informatie levert. De Collibra Data Intelligence Cloud biedt ondernemers, databeheerders en particulieren een gestroomlijnde methode om toegang te krijgen tot betrouwbare data, die ze vervolgens kunnen analyseren met de tools die ze al gebruiken. Dit resulteert in lagere kosten, een verbeterde schaalbaarheid en versnelde datagebaseerde resultaten voor bedrijven.

"Organisaties worden uitgedaagd om de kracht van data te benutten binnen een context van complexe regelgeving," zei Stewart Bond, directeur van de onderzoeksafdeling data-integratie- en data intelligence-software bij IDC. "Door deze platformbenadering inzake data intelligence kunnen bedrijven profiteren van een 360-graden zicht op hun datalandschap. Ze zien beter waar gegevens zich bevinden, waar ze vandaan komen, hoe ze kunnen worden geïnterpreteerd en gebruikt om samen te werken, te innoveren en concurrerend te blijven in de digitale economie." 

De Collibra Data Intelligence Cloud is gebouwd op een veilig, cloud-native platform met de volgende functionaliteiten:
  • Prestatieoptimalisatie in de cloud om gegevensbronnen op verzoek te schalen en de productiviteit van de eindgebruiker te garanderen
  • Een microservices architectuur die IT-teams helpt om hun diensten gemakkelijk en tegen lagere kosten te verbeteren of nieuwe diensten te ontwikkelen
  • Edge computing om de kosten te verlagen en de geëxtraheerde metadata op een veilige manier te schalen 
  • Self-service datatoegang, waardoor snelle en bruikbare inzichten overal mogelijk zijn
"Data is de motor van het digitale bedrijfsleven, maar grote datavolumes, wettelijke nalevingsvereisten, handmatige processen en afdelingen die niet samenwerken, maken het voor zakelijke gebruikers vaak moeilijk om de noodzakelijke gegevens snel te verkrijgen", aldus Jim Cushman, chief product officer bij Collibra. “Collibra Data Intelligence Cloud, op dit moment de krachtigste data intelligence-oplossing voor bedrijven, overwint deze barrières voor digitale transformatie door IT en zakelijke gebruikers veilig te laten samenwerken aan data, op een gedeelde plek."
De Collibra Data Intelligence Cloud bevat ook de volgende nieuwe mogelijkheden: 
  • Data scoring is een nieuwe component van de Collibra datacatalogus (Collibra Data Catalog), dat automatisch een meting van de datakwaliteit op attribuutniveau berekent, waardoor analisten snel en met grote hoeveelheden data de beste datasets kunnen kiezen en meer tijd kunnen besteden aan het genereren van inzichten op basis van deze data.
  • Individueel rechtenbeheer is een nieuwe mogelijkheid binnen de Collibra Data Privacy. Het beheert de dataverzoeken van individuen en helpt managers op het gebied van data privacy te werken binnen de context van nalevingsvereisten om het vertrouwen van de klant op te bouwen en te behouden.
  • Verbeterde ondersteuning voor populaire business intelligence (BI) en extractie-, transformatie- en laad (ETL)-tools in Collibra Data Lineage. Dit biedt gebruikers van Collibra een betere visualisatie van hun data van A tot Z, zodat ze aan de regelgeving kunnen voldoen en tegelijkertijd van de betrouwbaarheid van de data kunnen profiteren.
  • De uitgebreide connectiviteit die Collibra nu levert, maakt het mogelijk om metadata op te halen uit databronnen zoals data lakes en datawarehouses. Voor bedrijven betekent dit een snellere toegang tot hun data en een snellere go-to-market.
Collibra heeft ook een bètaversie van Data Matching geïntroduceerd waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun data door duplicatie binnen en tussen gegevensbronnen te identificeren.

Voor meer informatie over Collibra Data Intelligence Cloud kijk je naar deze video en/of lees je dit e-book.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Collibra

Collibra is het bedrijf voor Data Intelligence . We versnellen vertrouwde bedrijfsresultaten door de juiste gegevens, inzichten en algoritmen te verbinden met alle Data Citizens. Ons cloudgebaseerd platform verbindt IT en het bedrijf om een ??datagestuurde cultuur voor de digitale onderneming op te bouwen. Wereldwijde organisaties kiezen Collibra om de waarde van hun gegevens te ontgrendelen en er een strategisch, concurrerend bedrijfsmiddel van te maken.
Meer over Collibra

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.