HPE annonceert HPE Ezmeral: nieuw softwareportfolio voor datagedreven transformaties

HPE Ezmeral-software helpt organisaties innovatie te versnellen, applicaties te moderniseren, waarde uit data te halen en taken te automatiseren

| HPE | 4 min | 24 juni 2020 9:52
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert vandaag HPE Ezmeral, een nieuw merk en softwareportfolio dat organisaties helpt om hun digitale transformatie van de edge tot de cloud te versnellen. HPE Ezmeral is een compleet portfolio met containerorkestratie en -management, AI/ML en data analytics, kostenbeheersing, IT-automatisering, AI-gedreven taken en beveiliging. Daarmee vergroten organisaties hun flexibiliteit en efficiency en halen ze bovendien meer waardevolle inzichten uit hun data.
 
Het HPE Ezmeral-portfolio speelt een belangrijke rol in de edge-to-cloud Platform-as-a-service-strategie van HPE. Vandaag introduceerde HPE ook nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten die zorgen voor meer flexibiliteit, lagere kosten en een consistente, plaatsonafhankelijke cloudervaring. Als onderdeel hiervan kondigt het technologiebedrijf aan dat HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops via HPE GreenLake beschikbaar komen als clouddienst. Daarmee biedt HPE nog meer snelheid en eenvoud voor gecontaineriseerde applicatieontwikkeling en DevOps-flexibiliteit in de ML-levenscyclus. 

HPE Ezmeral Container Platform-software

HPE Ezmeral Container Platform-software biedt de flexibiliteit om gecontaineriseerde applicaties te implementeren en te beheren op iedere schaal en via iedere infrastructuur. Denk hierbij aan datacenters, co-locatiefaciliteiten, meerdere publieke clouds en aan de ‘edge’. Organisaties kunnen cloud-native en niet-cloud-native applicaties in containers draaien zonder kostbare ‘refactoring’. Ze kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met een unified besturingsplatform en gebruikmaken van een high-performance gedistribueerd filesysteem voor persistente data via HPE-innovaties, zoals HPE Ezmeral Data Fabric en het KubeDirector opensourceproject. Het HPE Ezmeral Container Platform wordt via HPE GreenLake als clouddienst geleverd. 

HPE Ezmeral ML Ops-software

HPE Ezmeral ML Ops-software maakt gebruik van containerisatie om de hele levenscyclus van het machinelearningmodel ‘on premise’, in de publieke cloud, in de hybride cloud en in edge-omgevingen te stroomlijnen. De oplossing introduceert een DevOps-achtig proces om machinelearningworkflows te standaardiseren en AI-implementaties te versnellen. Het voordeel hiervan is dat organisaties zo AI-ML-datawetenschapsprojecten sneller kunnen operationaliseren, datasilo’s kunnen elimineren en van pilot tot productie soepel kunnen schalen. Bovendien voorkomen ze kosten en risico’s van het verplaatsen van data. HPE Ezmeral ML Ops komt ook via HPE GreenLake beschikbaar. 

“Het HPE Ezmeral-softwareportfolio versterkt de datagedreven digitale transformatie door applicaties te moderniseren, inzichten te genereren en taken te automatiseren”, aldus Kumar Sreekanti, CTO en Head of Software bij Hewlett Packard Enterprise. “Onze software zorgt ervoor dat organisaties lock-ins en kostbare legacy-licentiemodellen elimineren. Daarmee zijn ze beter in staat innovatie te versnellen en kosten te reduceren. Met meer dan 8.300 software-engineers die continu het edge- to-cloudportfolio innoveren, veranderen HPE Ezmeral-software en HPE GreenLake-clouddiensten de branche door een open, plaatsonafhankelijke en flexibele cloudervaring te leveren.” 

Open source

HPE is actief betrokken bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) en Kubernetes-community met opensourceprojecten als KubeDirector, Secure Production Identity Framework for Everyone (SPIFFE) en SPIFFE Runtime Environment (SPIRE). Deze projecten vormen een belangrijk onderdeel van de HPE Ezmeral-strategie om een open en flexibel softwareportfolio te leveren dat organisaties helpt niet afhankelijk te zijn van één leverancier.
 
“Effectief datagebruik is de hoeksteen voor iedere overheidsorganisatie die zijn potentieel optimaal wil benutten”, aldus dr. Abdulla Al Kendi, Acting Executive Director of Technology and Policies, Abu Dhabi Digital Authority. “Daarom vormden we vanuit Abu Dhabi Digital Authority (ADDA) een sterke samenwerking met HPE voor verschillende initiatieven voor digitalisering en geavanceerd datagebruik. De recente COVID-19-crisis zorgde voor een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking. Met behulp van HPE Ezmeral ML Ops gebruikt ADDA nu toonaangevende datawetenschap en AI/ML-instrumentatie om slim beleid te ontwikkelen voor herstel en insluiting van het virus, paraatheid en ziektemanagement en economische groei en revitalisering. We zijn blij met de prestaties van HPE Ezmeral ML Ops-software en staan achter de stappen die HPE zet om MLOps-software via HPE GreenLake te bieden.”  

Meer informatie en beschikbaarheid

  • HPE Ezmeral-software is wereldwijd beschikbaar via traditionele licentiemodellen, inclusief HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops als een softwarelicentie op abonnementsbasis.
  • HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops zijn nu via HPE GreenLake in bèta beschikbaar als clouddienst. Algemene beschikbaarheid is gepland voor het einde van het jaar.
  • HPE Ezmeral Container Platform is beschikbaar voor partners om als clouddienst te verkopen via het HPE GreenLake for Partners-programma. Meer informatie is hier te vinden.
  • Meer informatie over HPE Ezmeral is te vinden op hpe.com/ezmeral.
Meer informatie over HPE GreenLake is te vinden op hpe.com/greenlake.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.