Check Point en online cursusplatform Coursera gaan cybersecurity-professionals helpen bij de ontwikkeling van hun skills

Check Point biedt op Coursera online sessies over netwerkbeveiliging, -orkestratie en -beheer

| Check Point | 2 min | 24 juni 2020 10:41
Copyright: Check Point
Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft een nieuw partnership aangekondigd met Coursera, een online leerplatform dat wereldwijd meer dan 62 miljoen cursisten telt. Binnen het partnership zal Check Point een reeks cyberbeveiligingscursussen en -content aanbieden aan beveiligings- en netwerkprofessionals. Dit aanbod zal stelselmatig worden uitgebouwd.

De Check Point Jump Start-cursus is al beschikbaar op het Coursera platform. Deze cursus, die bestaat uit een aantal series, heeft als doel om beveiligings- en IT-beheerders bij te scholen op het gebied van cyberbedreigingen en beveiligingsmanagement voor middelgrote en grotere bedrijfsnetwerken. De serie wordt binnenkort uitgebreid met enkele cursussen cloudsecurity voor DevOps- en DevSecOps-specialisten.

Kloof dichten

Deze samenwerking met Coursera onderstreept de toewijding van Check Point om opleidingen en trainingen aan te bieden aan professionals die reeds werkzaam zijn in cyberbeveiliging, en tevens aan professionals die een carrière in deze sector willen starten. In maart van dit jaar kondigde Check Point al aan dat de 100ste academische instelling zich heeft aangesloten bij zijn SecureAcademy-programma. Dit programma biedt studenten een uitgebreid cybersecurity-overzicht met cursussen die beschikbaar zijn op meer dan 100 universiteiten in 40 landen. Alle cursussen zijn bovendien gratis om meer mensen te verleiden voor een baan in de securitysector, zodat de kloof op het gebied van cybervaardigheden kan worden verkleind. Uit recent onderzoek blijkt dat er vandaag wereldwijd zo’n 4,07 miljoen banen in cybersecurity niet ingevuld zijn. Vorig jaar waren dit er ‘slechts’ 2,93 miljoen.

"Als we die wereldwijde kloof willen dichten, moeten we het voor zowel professionals als studenten gemakkelijker maken toegang te krijgen tot lesmateriaal dat hen helpt hun kennis in hun eigen tempo uit te breiden", aldus Shay Solomon, directeur Training Business Development bij Check Point Software
Technologies.

"De nieuwe samenwerking met Coursera is een belangrijke stap om ons daarbij te helpen. In combinatie met onze initiatieven zoals SecureAcademy stelt het ons in staat om zowel het officiële cybersecurityonderwijs als de professionele ontwikkeling van studenten op alle niveaus te versnellen.”
Check Point biedt daarnaast een CloudGuard Cyber-Range-training aan. Deze cursussen bieden een cybersecurity-training in gesimuleerde omgevingen via het flexibele Cyber Range cloudplatform, en werken met een boeiende gamified leeromgeving. De training is volledig aangepast aan de behoefte van de gebruikers. Een debriefing en een progressietracker zijn standaard ingebouwd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Check Point

Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.