Center Parcs Groep beveiligt internationaal verspreid netwerk met Fortinet

| Fortinet | 3 min | 25 juni 2020 10:17
Copyright: Centerparcs
Fortinet maakt bekent dat Pierre & Vacances – Center Parcs Groep, de Europese marktleider in vakantieverblijven en resorts, gebruik maakt van Fortinet securityoplossingen om haar netwerk van datacenters en verafgelegen locaties in Europa te standaardiseren en te beveiligen. Dankzij de Security Fabric-architectuur van Fortinet beschikt de Groep nu over een volledig beveiligde omgeving. Met het geïntegreerde securitydashboard is er continue zicht en controle op alle activiteiten in het netwerkverkeer. Dit vermindert het steeds groter wordende risico op mogelijke inbreuken van buitenaf, terwijl geavanceerde aanvallen worden afgeweerd met artificiële intelligentie en zowel operationele als organisatorische taken worden geautomatiseerd.

De Groep nam twee jaar geleden haar toenmalige infrastructuur onder de loep en besloot de gehele infrastructuur onder te brengen in twee datacenters in Frankrijk. Deze structuur creëert meer samenhang, wat betere prestaties en hogere opbrengsten oplevert. De Groep zal op die manier ook beter uitgerust zijn om nieuwe projecten te ontwikkelen. De Groep zette de verschillende veiligheidsopties zorgvuldig op een rij en selecteerde Fortinet als de meest geschikte partner voor de opdracht. Fortinet en de IT-teams van Pierre & Vacances – Center Parcs Groep zorgen nu samen voor de beveiliging van het tweede datacenter bij de verhuizing naar Frankrijk.

De Groep gebruikt momenteel Secure SD-WAN van Fortinet om het beheer en de prestaties van haar WAN te verbeteren. Zo kan ze met slechts één interface haar WAN en beveiligingssystemen optimaal beheren voor het volledige netwerk. FortiAnalyzer, de rapportagetool van Fortinet, maakt het ook mogelijk om de dagelijkse gegevens van de firewalls te centraliseren. Zo kunnen eenvoudig statistieken en rapporten worden opgesteld die een duidelijk overzicht geven van alle veiligheidsincidenten op het netwerk.

Het DSI-team van de Groep installeerde een compleet pakket met:
- een honderdtal FortiGate-firewalls van de nieuwste generatie die heel wat voordelen bieden, zoals optimale prestaties, trapsgewijze beveiliging en meer zichtbaarheid;
- FortiMail voor de beveiliging van e-mails in Office 365;
- FortiClient voor een geavanceerde bescherming van de terminals;
- FortiAuthenticator om de logingegevens en toegangsauthenticatie te beheren;
- FortiSwitch voor een optimale netwerkconnectiviteit met een globale zichtbaarheid; en
- FortiADC om accessoires van diverse toepassingen (ADC) te controleren.

“Dankzij Fortinet Security Fabric weten we vandaag exact wat er gebeurt op het netwerk – ongeacht de locatie. Dat schept gemoedsrust bij het management wanneer er snel beslissingen moeten worden genomen. De keuze voor Fortinet heeft dus een duidelijke meerwaarde, en daar is iedereen zich van bewust. We kunnen ons nu concentreren op de ontwikkeling van onze netwerken, en dan met name de cloud”, zegt Vincent Rouleau, Network & Telecom Engineer bij PVCP Groep.

“We hebben de teams van Pierre & Vacances – Center Parcs Groep van begin tot eind ondersteund bij de beveiliging van hun infrastructuur. Dat hebben we gedaan door voortdurend te overleggen, zowel in de aanloop naar de overname als in het anticiperen op de toekomstige beveiligingsuitdagingen. Het is bijzonder aangenaam om op die manier te kunnen samenwerken, en we zijn erg trots dat we Pierre & Vacances – Center Parcs Groep kunnen begeleiden in die diverse uitdagingen. Zo kan de Groep de haar klanten regelmatig nieuwe diensten aanbieden”, zegt Claire Souhaut, Country Manager France bij Fortinet.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.