CBG draagt IT-beheer over aan Solvinity

| Solvinity | 2 min | 25 juni 2020 14:01
Copyright: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
Solvinity, leverancier van Secure Managed IT Services, neemt het IT-beheer over van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Solvinity begeleidt de overstap van de IT-infrastructuur van het CBG naar het Overheidsdatacenter (ODC Amsterdam) en neemt het beheer op zich van de digitale werkomgeving. Het CBG in Utrecht behoudt de volledige regie. De eerstelijnsondersteuning van de werkomgeving verzorgt partner Call2, onder regie van Solvinity.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen reguleert als onafhankelijke autoriteit de kwaliteit, werking en veiligheid van medicijnen. “Iedereen die in Nederland een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen”, vertelt Joris Kampmeijer, CIO bij het CBG. “Daarom beoordelen we medicijnen om te bepalen of ze op de markt mogen komen, bewaken we de bijwerkingen en risico's en stimuleren we goed gebruik van medicijnen: dat is de kern van ons werk.”

Om zijn maatschappelijke opdracht goed in te vullen, wil het CBG snel en flexibel kunnen vernieuwen. In 2016 besloot de organisatie daarom dat het niet langer efficiënt was om alle infrastructuur in eigen beheer te ontwikkelen. “We wilden uitbesteden om te kunnen innoveren”, stelt Kampmeijer. Het CBG wilde datacenters van eigen bodem en stelde als voorwaarde dat het ook na de uitbesteding zelf de regie over zijn IT kon blijven voeren. Daarnaast moest de partner kunnen garanderen dat het CBG volledig voldoet aan de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR).

Hans van den Broek, CEO van Solvinity, is trots dat zijn organisatie deze opdracht uit mag voeren. “Het is goed te weten dat we op security, kwaliteit én prijs het beste aanbod kunnen doen. Maar ik ben vooral ook gelukkig met het feit dat het CBG in ons een goede partner ziet voor de lange termijn.” Het CBG wil toekomstbestendig opereren en zoekt daarvoor een combinatie van bewezen, maar ’state of the art’ technologie, met de flexibiliteit om te kunnen blijven innoveren. “Dat is een combinatie waar wij graag in uitblinken”, aldus Van den Broek.

Het traject is begeleid door adviesbureau Quint. De overeenkomst van CBG met Solvinity is inmiddels getekend. Solvinity doorloopt met het CBG in de komende weken eerst een inventarisatie- en validatiefase om alle wensen, eisen en verwachtingen in detail uit te werken. Vervolgens wordt de gehele IT-infrastructuur van het CBG, inclusief data, applicaties en de werkomgeving, voor 1 december 2020 ondergebracht in het ODC Amsterdam, waarna Solvinity de omgeving onder regie van CBG beheert.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Solvinity
Solvinity ontwikkelt innovatieve klantgerichte oplossingen en biedt bedrijven met hoge security-eisen een veilige toegang tot de private, public en hybrid cloud. Solvinity is gespecialiseerd in cloud diensten voor managed hosting, analytics, workplace en security. Vanuit het principe ‘Secure and compliant by design’ is Solvinity gecertificeerd op basis van internationale en nationale normen.
Meer over Solvinity
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.