Brink Software brengt VR-applicatie Vrex naar Nederland en België

| Brink | 2 min | 29 juni 2020 11:28
Gewaardeerd
Copyright: Brink
Brink Software heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Noorse Virtual Reality-specialist Vixel. Beide partners brengen de VR-applicatie Vrex naar Nederland en Vlaanderen voor het reviewen en samenwerken aan een Bouw Informatie Model (BIM) in een VR-omgeving. Vrex heeft integraties met alle open BIM-platformen, waaronder het door Brink Software geleverde Bimsync.    

Virtueel samenwerken in de bouw

Brink Software is al decennialang gespecialiseerd in het leveren van de Ibis-oplossingen voor eenvoudiger en efficiënter samenwerken in de bouw-, infra- en vastgoedmarkt. Via de samenwerking met Vixel, biedt het bedrijf projectteams de mogelijkheid om BIM-modellen op ware grootte in VR te bekijken en te bespreken met alle betrokkenen. Het doel daarvan is eenvoudiger ontwerpcontroles uit te voeren en issues op te lossen die in het open BIM Collaboration Format (BCF) zijn vastgelegd. Alle opgeloste issues worden automatisch weer terug gesynchroniseerd naar het gebruikte BIM-platform.

BIM-gebruik vereenvoudigen

“Met Bimsync vereenvoudigen wij al jarenlang het gebruik van een BIM op kantoor en op de bouwplaats”, zegt Sjoerd Wiersma, Commercieel manager van Brink Software. “Vrex breidt het gebruiksgemak van BIMmen verder uit door klanten in staat te stellen een BIM in VR te bespreken en issues in het open BCF-formaat te registreren om samen op te lossen. Vrex is voor onze BIM-klanten een waardevolle aanvulling op Bimsync.”

Toegang tot Nederlandstalige markt

“Het verheugt ons met Brink Software te gaan samenwerken”, zegt Rune Vandli, CEO van Vixel. “De professionele aanpak en decennialange ervaring van het bedrijf in de AEC-sector bieden Vixel interessante kansen en een sterke uitgangspositie om toegang te krijgen tot de Nederlandstalige markt. Brink Software is het lokale aanspreekpunt voor alle Nederlandse en Vlaamse klanten van Vrex. Zij kunnen onze cloud VR-oplossing leveren, technisch ondersteunen en indien gewenst ook een gebruikerstraining verzorgen”.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Brink

De basis voor Brink is gelegd in 1972. Met op dit moment ongeveer 250 medewerkers, is het bedrijf gevestigd in Eindhoven, Rotterdam en Groningen. Brink werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van ontwikkelaar tot eigenaar of gebruiker. Van bouw- en infrabedrijf tot overheid. Van Rijksoverheid tot lokaal. Brink voorziet haar opdrachtgevers binnen de gehele keten van haar advies, ondersteuning in management en marktbrede softwaretools. Met een integrale aanpak. ‘Het kloppend hart van bouw, infra en vastgoed’.
Meer over Brink

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.