Microsoft kondigt het global skills initiative aan

De inzet van Microsoft om 25 miljoen mensen te helpen nieuwe digitale vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de Covid-19-economie

| Microsoft | 2 min | 30 juni 2020 19:29
Exclusief
Copyright: Microsoft
De pandemie van COVID-19 heeft een economische crisis veroorzaakt en miljoenen mensen werkloos gemaakt. Nu economieën beginnen te heropenen en organisaties van elke omvang overwegen hoe ze het beste kunnen werken in een COVID-19-omgeving, anticiperen we op het toenemende gebruik van digitale technologie en dus op een sterkere vraag naar digitale vaardigheden.

Satya Nadella, Brad Smith, Ryan Roslansky en Charlotte Yarkoni lieten vandaag via een live webcast vanuit de Microsoft Studio's horen over hoe Microsoft en LinkedIn van plan zijn mensen te helpen de vaardigheden te krijgen die ze nodig hebben om te slagen als de economie verandert.

Satya Nadella vertelt vol passie over hoe Microsoft de ongelijkheid die de ontwikkeling van mensen tegenwerkt te lijf wilt gaan. Hij wil ervoor zorgen dat er niemand achterblijft! De vraag die hij zich hierbij stelt is hoe Microsoft als bedrijf hier zijn steentje aan kan bijdragen. De focus zal komen te liggen op empowerment waarbij Microsoft mensen in staat wil stellen nieuwe oplossingen te maken met technologie. In tijden van grote verandering zoals COVID-19, willen mensen graag nieuwe skills leren. Dit komt heel goed uit omdat er alleen al in de technologie sector naar verwachting 149 miljoen nieuwe banen nodig zijn in de komende 5 jaar. Hieraan wil Microsoft bijdragen omdat empowerment in het DNA van de organisatie zit. Nadella geeft aan dat bijvoorbeeld LinkedIn Learning de afgelopen maand mei 382% meer is gebruikt dan het jaar ervoor. GitHub Learning maar liefst 900% meer. Ook Microsoft Learn werd vele malen meer gebruikt.

Er zijn momenteel alleen al in Amerika 25 miljoen werkzoekenden die een vorm van ontwikkeling in digitale skills nodig hebben. Microsoft wil hier, in samenwerking met partners en non-profit organisaties over de hele wereld, bij helpen en doet dit op basis van een drietal pijlers:
  1. Ter beschikking stellen van gratis training content voor banen en skills waar momenteel veel vraag naar is;
  2. Ter beschikking stellen van data en tools op LinkedIn om skills en banen te matchen;
  3. Introductie van een System of learning in MS Teams (in de vorm van een nieuwe app)  voor carrière ontwikkeling.

Wil je meer weten komen over dit ambitieuse plan, kijk dan op opportunity.linkedin.com of op news.microsoft.com/skills.

Auteur: Niels Buijtendijk, Eigenaar en CEO bij TechVisor

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Microsoft

Over Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.