Bit Academy ontwikkelt upskill-programma om professionals in tijden van crisis om te scholen tot developer

| Bit Academy | 3 min | 01 juli 2020 14:01
Gewaardeerd
Copyright: BIT Internet Technology
Hoewel steeds meer ondernemers hun bedrijf weer aan het opstarten zijn, zullen er de komende maanden waarschijnlijk veel banen verdwijnen. Werkgevers die NOW aanvragen, moeten verplicht hun werknemers stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. De BIT Academy, een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, is daarom een speciaal omscholingstraject gestart. Dankzij het upskill programma kunnen professionals zich op mbo niveau versneld omscholen tot developer. De nieuwe opleiding is gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), waardoor deelnemers een erkend certificaat kunnen behalen. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt.

Dankzij het programma worden deelnemers binnen 12 tot 24 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Bij de lessen van het upskill-programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.  

Verschillende lespakketten

Het programma biedt drie verschillende lespakketten, zodat deelnemers kunnen leren op hun eigen manier. Er is een kort intensief traject van 12 weken (Full-time Enterprise), waarbij deelnemers leren programmeren met persoonlijke aandacht. Gedurende dit traject krijgen ze een persoonlijke coach, 1:1 begeleiding, job coaching om een baan te vinden en tevens toegang tot een after care programma om door te leren. Deelnemers die minder haast hebben, kunnen kiezen voor het Full-time Pro pakket, waarbij ze op vaste tijden les krijgen in een groep. Via een buddysysteem werken deelnemers aan projecten en worden ze binnen 16 tot 20 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Er is daarnaast ook een Part-time Flex programma beschikbaar. Middels dit pakket, dat 20-24 weken duurt, is het mogelijk om de lessen in eigen tempo af te ronden via een speciaal ontwikkeld online platform. Bovendien kunnen deelnemers zichzelf testen via een capability scan, zodat ze weten op welk niveau ze zitten en in hun eigen tempo een certificaat kunnen behalen.

“Sinds het tweede economische steunpakket moeten werkgevers, die gebruik maken van de NOW 2.0 regeling, verplicht hun werknemers stimuleren om zichzelf bij- of om te scholen. Daarnaast is het geen geheim dat informaticastudies een hoog uitvalpercentage kennen en jaarlijks zeer weinig programmeurs afleveren die geschikt zijn voor de arbeidsmarkt,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Om omscholing snel te realiseren is het noodzakelijk om innovatieve technologieën te combineren met erkende lesmethoden. Bij de Bit Academy werken wij al een tijdje op deze manier en bieden wij, in samenwerking met verschillende ROC’s, vernieuwend peer-to-peer onderwijs aan. Hierdoor hebben wij dit speciale lesprogramma snel kunnen realiseren. Dankzij het upskill-programma kunnen wij mensen snel laten omscholen en helpen aan een nieuwe baan.”

Overzicht en kosten van de lesprogramma’s:
  • Part-time Flex: in bètafase, tijdelijk gratis;
  • Full-time Pro: €399,- per maand;
  • Full-time Enterprise: €1299,- per maand.
Aanvullende informatie over het Upskill-programma kunt u vinden via: https://upskill.bit-academy.nl/

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Bit Academy

Bit Academy is een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, dat is opgezet in samenwerking tussen verschillende ROC’s en onderzoeksorganisatie Bit. Het onderwijsprogramma van de Bit Academy bestaat uit peer-to-peer onderwijs. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. De lessen van de Bit Academy worden verzorgd door bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Bovendien krijgen de mbo’ers de kans om zich op te trekken aan de young professionals en topstudenten (uit het hbo en wo) van BIT, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen mbo’ers zich optrekken aan een ander niveau.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen wordt de Bit Academy voortdurend gecontroleerd door de ROC’s, waardoor studenten een officiële mbo opleiding op niveau 4 kunnen afronden. Aangezien het een regulier bekostigde opleiding is, betalen studenten evenveel studiegeld als voor een reguliere opleiding en hebben ze de voordelen van studiefinanciering en een ov-studentenkaart. Op deze manier zorgt de opleiding ervoor dat studenten gemakkelijker kunnen doorstromen naar het HBO en sneller kans hebben op een baan in het ICT werkveld.
Meer over Bit Academy

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.